Det er bare mig ...

Zeiss Loxia 25mm f/2.4

Robust vidvinkel til Sony

Zeiss Loxia 25mm f/2.4

Vejrforseglet metalhus, mekanisk præcision og overlegen optik kendetegner Zeiss nye 25 mm vidvinkelobjektiv til Sonys systemkameraer med full-frame.

Zeiss Loxia 25mm 2.4Landskaber, arkitektur, gadefotografi og rejser – Zeiss Loxia 25mm f/2.4 byder på mange muligheder. ikke mindst fordi dette fremragende vidvinkelobjektiv – ligesom sine fire brødre i Loxia-familien – er bygget til at udnytte full-frame og virker lige så godt til at tage billeder som at optage video med Sonys spejlfrie systemkameraer.

Objektivet byder på enestående billedkvalitet og har flere funktioner, der er specielt velegnet til video, som eksempelvis en manuel blændering, der kan ændres til at køre med trinløs justering. Der er også indbygget elektronik, der automatisk aktiverer en forstørret visning af billedet i søgeren eller aktiverer focus peaking, når du begynder at dreje på fokusringen*. Alle Loxia-objektiver har desuden samme diameter (62 mm), hvilket gør det lettere at bruge professionelt hjælpeudstyr til fokusering med video, såsom Zeiss Lens Gear

*Forstørret visning eller focus peaking skal være aktiveret i kameraet

Kvalitet i alle detaljer

Zeiss er kendt for mekanisk og optisk perfektion, og Loxia 25mm f/2.4 brillerer på begge områder. Den ydre ramme er lavet af metal, og objektivet er desuden vejrforseglet med gummipakninger, der holder fugt og støv ude. Blænderingen og fokusringen bevæger sig jævnt og med høj præcision. På trods af det robuste ydre vejer objektivet kun 393 gram, hvilket er i tråd med Sonys filosofi at tilbyde kompakt og let udstyr uden at gå på kompromis med billedkvaliteten.

Objektivet har en optisk konstruktion med 10 linseelementer opdelt i 8 grupper. Der er brugt asfæriske linseelementer til at maksimere skarphed og minimere forvrængning samt to linseelementer fremstillet af ED-glas, der korrigerer for kromatisk aberration. De to linsetyper sikrer høj kontrast og opløsning fra billedmidten og helt i kanterne. Zeiss har også designet objektivet til at yde stærkt ved alle fokusafstande ved hjælp af såkaldte flydende linsegrupper. Strejflys og refleksioner modvirkes effektivt med den berømte og avancerede Zeiss T* -belægning med flere lag.

Zeiss Loxia 25mm 2.4
Pris og levering

Zeiss Loxia 25mm f/2.4 kan levereres i løbet af marts.

Detailpris: 10.250,- DKK

Specifikationer Zeiss Loxia 25mm f/2.4:

 • Brændvidde: 25 mm
 • Største blændeåbning: 2.4
 • Billedformat: 24 × 36 mm (full-frame). Virker også til APS-C
 • Objektivfatning: Sony E/FE-fatning
 • Fokusering: Manuel fokus med 90 graders rotation (fra nærgrænse til uendeligt)
 • Billedstabilisering: Nej
 • Optisk konstruktion: 10 linser / 8 grupper
 • Mindste blændeåbning: 22
 • Nærgrænse: 25 cm
 • Maksimal forstørrelse: 0.16x (1:6.4)
 • Filterdiameter: 52mm
 • Længde: 75 mm 
 • Diameter: 62 mm
 • Vægt: 393 gram 
 • Medfølgende tilbehør: Modlysblænde, objektivdæksler
 • Øvrigt: Vejrforseglet konstruktion. Manuel blænderring med funktion til trinløs justering

Fælles funktioner for alle Zeiss Loxia objektiver

 • Bygget til Sony E-fatning og udnytter full-frame-sensorer
 • Metal hus og vejrforseglet konstruktion
 • Manuelt fokus med stort rotationsområde giver høj præcision
 • Elektronik overfører EXIF-data samt fokusindstilling til kameraet
 • Den samme diameter (62mm) letter brug af videotilbehør
 • Manuel blænderring med mulighed for trinløse justeringer
 • Filterdiameter på 52 mm
 • Kompatibel med Zeiss Lens Gears, professionelt udstyr til fokushjælp for videofolk

Zeiss Loxia-familien 2018

 • Zeiss Loxia 21mm f/2.8
 • Zeiss Loxia 25mm f/2.4
 • Zeiss Loxia 35mm f/2
 • Zeiss Loxia 50mm f/2
 • Zeiss Loxia 85 mm f/2.4
Zeiss Loxia Family
Zeiss Loxia Family
Det her har måske også din interesse