Det er bare mig ...

1.855.871 gæster

besøgte Nationalmuseets udstillingssteder og slotte i 2017

Foto: Trelleborg

I sidste halvdel af 2017 er den negative udvikling på Nationalmuseet i København vendt. Og der er pæn fremgang i besøgstallet på De Kongelige Slotte, i Kongernes Jelling og på Trelleborg.

I sidste halvdel af 2017 er den negative udvikling på Nationalmuseet i København vendt. Og der er pæn fremgang i besøgstallet på De Kongelige Slotte, i Kongernes Jelling og på Trelleborg.

Jeg glæder mig over, at vi er godt i gang med at indhente tilbagegangen efter indførelsen af entré i 2016. Men jeg må understrege, at vi kun lige er begyndt på et langt og meget omfattende projekt om at udvikle museet i København til at være et centrum for vedkommende og overraskende formidling og tiltrække et langt større publikum end i dag. Vi er stadig langt fra at udnytte vores potentiale som det centrale, videnskabsbaserede, kulturhistoriske museum i Danmark. Men vi har kræfterne i huset til at løfte opgaven, og jeg er meget optimistisk

Rane Willerslev Direktør Nationalmuseet

Derudover er der betydelig fremgang på blandt andet Christiansborg Slot (431.536 gæster i 2017 mod 366.774 i 2016, svarende til en vækst på 17,7 procent), Kronborg Slot (325.887 gæster i 2017 mod 301.164 i 2016 svarende til en vækst på 8,2 procent) og Kongernes Jelling (226.806 gæster i 2017 mod 187.117 i 2016 svarende til en vækst på 21,2 procent). Også på Trelleborg, Tøjhusmuseet og Liselund Slot er besøgstallet vokset i 2017.

På de kongelige slotte, i Kongernes Jelling og på Trelleborg har mine kolleger i årevis arbejdet meget bevidst med publikumsrettet, levende formidling, uden at gå på kompromis med det faglige udgangspunkt. Det er den samme udvikling, vi i de kommende år vil arbejde benhårdt på at udbrede til de øvrige besøgssteder, og især til Nationalmuseet i København

Rane Willerslev Direktør Nationalmuseet

Allerede fra påsken 2018 slår Nationalmuseet i København dørene op for et omfattende aktivitetsprogram rettet mod børn. Her lancerer museet ”kedsomheds-knappen”. Den er kun for børn, og alt kan ske, når man trykker!

Det her har måske også din interesse