Det er bare mig ...

KIA – det bedst sælgende plug-in-hybrid mærke i 2017

i Danmark

Foto: KIA Niro plug-in-hybrid

Der er rigtig stor efterspørgsel på plug-in-hybrid modeller i øjeblikket – særligt efter den seneste afgiftsomlægning, som tilgodeser de mere miljøvenlige biler.

KIA er en helt ny spiller i markedet for plug-in-hybrid modeller, og har indenfor det seneste år lanceret sine to første plug-in-hybrid modeller. Senest i november 2017 – en KIA Niro plug-in-hybrid. Og tilbage i marts 2017 kom KIAs D-segment model; Optima som plug-in-hybrid.

KIA Niro PHEV
KIA Niro PHEV

Selvom Niro plug-in-hybrid først blev lanceret i november, er det med 205 indregistrerede plug-in modeller, fordelt på hhv. Optima plug-in-hybrid og Niro plug-in-hybrid, lykkedes KIA at gå ud af 2017 som det bedst sælgende mærke på plug-in-hybrid personbiler.

I november alene stod KIA for hele 57 % af salget af plug-in-hybrid modeller på det danske marked. KIAs salg af plug-in-hybrid modeller fordeler sig på 152 Niro PHEV, 42 Optima PHEV (SW) og 11 Optima PHEV (sedan).

Vi er utrolig glade for, at vores plug-in-hybrid modeller har fået så stor succes. Trods det faktum, at KIA er en ny spiller på markedet for plug-in-hybrid, er det lykkedes os at blive det foretrukne mærke for plug-in-hybrid på personbiler. Det vidner om, at vi har et super skarpt produkt.

Rasmus Haar Aagaard Director & COO hos KIA Import Danmark

Der er i alt solgt 614 plug-in-hybrid personbiler i Danmark i 2017. Det betyder en markedsandel for KIA på 33,4 %. Udover KIA, er det mærkerne BMW, Mini, Mercedes, Porsche, Volvo og VW, som sælger plug-in-hybrid modeller i Danmark, men modsat KIA har flere af de øvrige mærker haft et helt år til at opnå deres salgstal.

 

Antal solgte PHEV modeller i 2017
Art Mærke Model Antal
Personbiler BMW 2’ER 13
Personbiler BMW 3’ER 9
Personbiler BMW 5’ER 10
Personbiler BMW 7’ER 2
Personbiler BMW I3 15
Personbiler BMW I8 1
Personbiler KIA NIRO 152
Personbiler KIA OPTIMA 53
Personbiler MERCEDES-BENZ C-KLASSE 10
Personbiler MERCEDES-BENZ E-KLASSE 4
Personbiler MERCEDES-BENZ GLC 70
Personbiler MERCEDES-BENZ GLE 1
Personbiler PORSCHE CAYENNE 1
Personbiler PORSCHE PANAMERA 4
Personbiler VOLKSWAGEN GOLF 150
Personbiler VOLKSWAGEN PASSAT 52
Personbiler VOLVO V90 12
Personbiler VOLVO XC60 36
Personbiler VOLVO XC90 19
Total     614

 

Prisen på en KIA Niro plug-in hybrid starter ved kr. 264.999,- for en Vision model med en rækkevidde op til 58 km på ren el og bl.a. AEB nødbremse, smart cruise control, automatgear, 2-zoners klimaanlæg, 5” touch skærm, LED kørelys, LED baglygter, sædevarme og 16” alufælge som standardudstyr.

Samtidig kan man få en Optima PHEV SW for kr. 364.999,- med en rækkevidde op til 62 km på ren el og en Optima PHEV sedan med en rækkevidde op til 54 km på ren el for kr. 344.999,-. 

Det her har måske også din interesse