Det er bare mig ...

ILDHU OG GAMMELDAGS KNOFEDT

Foto: Museumskoncernen ROMU

Lørdag den 20. januar kl. 11-14 inviterer Håndværksmuseet i Lützhøfts Købmandsgård til ’Ildhu og gammeldags knofedt’. Her kan alle, der har lyst, lægge vejen forbi og prøve at arbejde med træ på gammeldags maner – ganske gratis.

Mange af os bruger arbejdstiden ved et tastetur og fritiden på at swipe på vores tablets og mobiltelefoner. For de fleste børn og voksne er det en sjælden oplevelse at arbejde med træ. At have det fysisk i hænderne, mærke træets årer, bearbejde det og forme det, til man til sidst står med den træske eller det træsværd, man på forhånd havde tænkt sig.

Den oplevelse kan børn og deres voksne nu få chancen for at opsøge. Håndværksmuseet i Lützhøfts Købmandsgård inviterer nemlig indenfor til familieaktiviteter, hvor der skal bruges snitteknive, huljern, sandpapir og olie samt ikke mindst en god portion medbragt ildhu og gammeldags knofedt.

Før i tiden spillede de mange håndværk en meget større rolle og mange mennesker var fortrolige med at skabe noget med deres hænder i træ. I dag fylder den form for aktivitet ikke meget i de fleste familiers liv. Vi vil gerne give børnene og deres voksne mulighed for at (gen)opleve, hvad det vil sige at skabe noget selv i træ. Og vi vil gerne lade dem bruge og gå på opdagelse i nogle af alle de mange gamle og somme tider meget opfindsomme slags værktøjer, som man brugte før i tiden.

Søren Moses Museumsinspektør, ROMU

Undervejs er der mulighed for at få tips og gode råd af museets frivillige håndværkere, som vil hjælpe børnene med at realisere deres drømme i træ, hvad enten det er en smørekniv, en træske, et træsværd eller noget fjerde.

Håndværksmuseet i Lützhøfts Købmandsgård er indrettet på 1. salen i købmandsgårdens tidligere kornmagasin. Det huser en enestående samling af værktøj fra håndværk som: trædrejer, karetmager, tømrer, snedker, bødker, træskomager, billedskærer, samt værktøj til træfældning og opskæring. Værktøjerne stammer fra perioderne ca. 1800-1950. Samlingen er tilvejebragt ved en donation fra tømmerhandler Børge Dahl i 2003.

Tid, pris, sted:

20. januar, kl. 11.00-14.00
Gratis
Lützhøfts Købmandsgård, Ringstedgade 6-8, Roskilde

Det her har måske også din interesse