Det er bare mig ...

Billigere og bedre parkering til Tivolis gæster

Foto: Christoffer Sandager

Fra nytår får Tivolis gæster både billigere og bedre parkeringsmuligheder, når de skal besøge Carstensens Have, der runder 175 år i 2018. Ny aftale mellem det private parkeringsselskab APCOA Parking og Tivoli betyder nemlig, at gæsterne får rabat på deres p-billet. Det bliver også lettere at parkere. Der er kun 40 meter at gå fra parkeringskælderen i Axel Towers over til Tivolis Hovedindgang, og kort vej fra parkering til Haven er efterspurgt blandt gæsterne i Haven.

Mere end 30% af Tivolis 4,6 millioner årlige gæster tager bilen, når de skal ind i den store, populære forlystelseshave i midten af København. For gæster med bil har muligheden for parkering stor betydning for den samlede oplevelse. Det ved både APCOA Parking og Tivoli, og af den grund er der indgået et samarbejde, så disse gæster får så god en oplevelse som overhovedet mulig.

Når det handler om parkering, så er pris og beliggenhed ret afgørende, og her kan APCOA Parking helt sikkert gøre en forskel for Tivolis gæster. For det første får de 15% rabat på deres parkering og for guldkortholdere helt op til 50% besparelse på deres p-billet. Tilsvarende har vi 850 parkeringspladser inden for en radius på en kilometer fra Tivoli, hvor det mest centralt beliggende p-anlæg er placeret lige over for Tivolis hovedindgang. Det kan ikke være meget lettere

Michael Christensen Direktør hos APCOA Parking

Det har også stor betydning for parkanterne, at det er let at betale, og det opfylder APCOA Parkings parkeringsanlæg også. Alle tre parkeringshuse – der indgår i aftalen – benytter sig af den nyeste parkeringsteknologi og betaling med app – blandt andet app’en Mobilparkering. Det glæder direktøren for Tivolis Erhvervsklub og Sponsorer, Frans Fossing.

Der er ingen tvivl om, at APCOA Parking er det parkeringsselskab, som ligger bedst placeret i forhold til Tivoli, og afstanden fra og til p-anlægget har stor betydning for de gæster, som kommer i bil. Men det har været mindst lige så vigtigt for os, at aftalen byder på nogle nye interessante og visionære digitale opgraderinger, som styrker parkeringsoplevelsen. Og i Tivoli har vi ikke kun fokus på, når gæsterne træder ind i Haven. Det har også betydning for os, hvordan de oplever rejsen hertil.

 

Det her har måske også din interesse