Det er bare mig ...

Danmarks sorte fortid

SALONAFTEN OM EN MØRK FORTID

Monument to slaves in Zanzibar. By Brocken Inaglory - Own work, CC BY-SA 3.0

November måneds salonaften handler om et kapitel i danmarkshistorien, vi som danskere måske ikke er så stolte af, nemlig vores rolle i slavehandelen. Det er onsdag den 15. november kl. 19 på Roskilde Museum.

I år er det 100 år siden, at Danmark solgte de Dansk Vestindiske øer. I den anledning inviterer  Roskilde Museum til en salonaften under overskriften ‘Dengang Danmark havde slaver’.

Museets salonaftener er arrangementer, hvor man kan  blive klogere på historien, verden og sig selv i en uformel og afslappet atmosfære. Der skal debatteres, sludres, smages og sættes gang i sanserne og de små grå. 

Denne gang skal vi tale om det, som til tider kaldes Danmarks sorte fortid: Hvordan var det nu lige det var? Hvilke spor findes i dag? Burde vi skamme os? Vi pynter fint op, sætter friske blomster på bordene og byder på lidt varmt og sødt. 

Tid, pris og sted

15. november, kl. 19-21
85 kr. Købes på billetto eller i museumsbutikken. Max antal deltagere: 35.
Roskilde Museum, Sankt Ols Stræde 3, 4000 Roskilde

Det her har måske også din interesse