Det er bare mig ...

Smart vision EQ fortwo – den selvkørende konceptbil og fremtidens delebil

Smart vision EQ fortwo

På årets IAA-messe i Frankfurt præsenterede smart sin første model uden hverken rat eller pedaler – smart vision EQ fortwo. Den selvkørende konceptbil samler passagererne op, hvor de ønsker, og kører dem hvorhen de vil – sikkert og helt uden menneskelig indblanding.

Smart vision EQ fortwo flytter opfattelsen af, hvordan fremtidens urbane persontransport kommer til at se ud: en personlig, fleksibel og miljøvenlig lokal offentlig transportform.

Smart vision EQ fortwo
Smart vision EQ fortwo

Bilen henter nemlig helt selv sine passagerer og kører dem til deres destination. Og da hverken rat eller pedaler optager plads, kan passagererne slappe af eller arbejde i den rummelige kabine med plads til to. Udenpå fungerer bilens døre og front som store skærme, hvilket giver mulighed for at dele information eller kommunikere med andre trafikanter. Derudover giver skærmene også bilen et individuelt udtryk baseret på brugernes personlige profil.

smart vision EQ fortwo er vores vision om fremtidens mobilitet i byerne og den mest radikale konceptbil inden for delebiler, der findes – helt selvkørende, udstyret med de bedste kommunikationsevner, lette at identificere og naturligvis elektriskeAnette Winkler, adm. direktør smart
Smart vision EQ fortwo
Smart vision EQ fortwo

Når den fuldt elektriske bil ikke er i brug, finder den selv hen til nærmeste ledige ladestander. Bilerne lades desuden så vidt muligt op, når udbuddet af elektricitet er stort. Når udbuddet af elektricitet omvendt er lavt og efterspørgslen stor, kan bilen tilsluttes og sende strøm tilbage i el nettet.

Dermed tager smart vision EQ fortwo hul på et helt nyt kapitel i den igangværende energirevolution.

Ny form for bildeling bekæmper trængsel på vejene

Da bilen er fuldt elektrisk, udleder den ingen CO2. Foruden de åbenlyse miljømæssige fordele er smart vision EQ fortwo aktivt med til at begrænse trængsel på vejene, fordi bilen udnyttes langt mere effektivt end private biler og bidrager til en langt mere flydende trafik.

I dag har Daimlers bildelingstjeneste, car2go, 2,6 mio. brugere på globalt plan, og antallet stiger hele tiden.

En stor del af car2go-tjenestens popularitet skyldes, at bildeling er spontant og fleksibelt. Bilen hører ikke hjemme noget bestemt sted og kan bestilles og efterlades hvor som helst inden for sit overordnede geografiske område. Allerede nu analyserer Mercedes de overordnede trafikmønstre hos tjenestens bruger, og det er planen, at denne data skal bruges til at lære en fremtidig flåde af selvkørende biler fra smart at forudsige, hvor og hvornår behovet for mobilitet opstår.

Smart vision EQ fortwo
Smart vision EQ fortwo

Dermed viser Smart vision EQ fortwo, hvordan selvkørende biler kan gøre fremtidens bildeling endnu lettere, mere enkel og økonomisk. Brugerne behøver ikke længere at lede efter den nærmeste ledige bil, for bilen finder dem selv. Og da bilerne altid er på vejen, er der altid en i nærheden. Det betyder, at kapaciteten vil blive udnyttet langt mere effektivt end i dag til glæde og gavn for alle.

Det her har måske også din interesse