Det er bare mig ...

Halloween i Tivoli – Tør du besøge Det hjemsøgte Børnehjem?

Det er 12. gang at Tivoli tager hul på Danmarks største Halloween fest

Tivoli ændrer Halloween-forlystelse efter shitstorm. Den nyeste forlystelse er kommet i heftig modvind, allerede inden den er åbnet. Nu har haven valgt at ændre på konceptet i 11. time til “Det Hjemsøgte”

“I forbindelse med lanceringen af vores scary house hed det ‘Det hjemsøgte børnehjem’. Siden har vi fået en henvendelse fra en borger og en interesseorganisation, som gjorde os opmærksomme på, at navnet kunne virke krænkende for nuværende og tidligere anbragte børn. Og begge opfordrede os til at ændre navn og tema – og det har vi prompte reageret på,” siger Torben Plank, Pressechef Tivoli

 

Når Tivoli for 12. gang tager hul på Danmarks største Halloween fest, der folder sig ud over tre uger bliver det bl.a. med 22.000 græskar, hvilket er ny rekord. Blandt nyhederne, der skal friste forlystelsessyge teens og aftengæster i Carstensens Have bliver ”Det hjemsøgte Børnehjem,” der flytter ind under Rutschebanen. Programmet tæller også DM i kæmpegræskar, nye familieforestillinger samt Monsters Night Out optog.  Årets Halloween i Tivoli kan opleves fra den 13. oktober til og med den 5. november.

 

Årets hjemsøgte nyhed

Inde under den ikoniske Rutschebane i forlystelsen Skærsilden flytter ”Det hjemsøgte Børnehjem” ind. Her bidrager fire skuespillere til at give gæster med hang til gys en autentisk oplevelse de næppe glemmer. Historien tager afsæt i karaktererne Grevinde Tezlowski og Professor August Adrianson, der var ledere af børnehjemmet Villa Bernadotte. Da Villa Bernadotte lukkede, kom sandheden om en lang række hemmelige forsøg på stedet frem i dagens lys. De to forvaltere blev aldrig pågrebet, og rygtet vil vide, at de søgte tilflugt i den ikoniske Rutschebane, der rummer hemmelige gange og kældre. Hvad det betyder for oplevelsen, kan teens og aftengæster finde ud af, når porten til Det hjemsøgte Børnehjem, åbner hver aften

Scary Kontrollører, Aften 2016. Foto: Lasse Salling
Scary Kontrollører, Aften 2016. Foto: Lasse Salling

Lancering af nyt Turpas

Tivoli Box OfficeHidtil har gæster skulle købe ekstra turbilletter for at få mulighed for at få en tur i Dæmonen med virtual reality, men fra Halloween sæsonen er Tivoli klar med et nyt Turpas. Med Turpas Plus i hånden “scanner” gæsterne sig adgang til den fulde oplevelse. Dermed er det slut med at rode i lommerne efter mønter til at prøve Dæmonen i virtual reality version eller opleve Europas længste saltvandsakvarium med over 1600 tropiske fisk. Der bliver fri adgang til “Det hjemsøgte Børnehjem”, hvor gæsterne desuden får adgang til et digitalt foto fra oplevelsen, som de kan downloade og dele på de sociale medier. Turpas Plus koster kr. 290. Det kendte Turpas kan fortsat købes for 230 kr.

Halloween-sæsonen er blevet et tilløbsstykke for de mange, der nyder efterårsfarverne, med 22.000 græskar, 2.500 halmballer, 5.500 stauder og duften af krydderurter. Halloween i Tivoli er ikke kun for børnefamilier. Et stort antal gæster kommer også for at nyde og hente inspiration til smukke havetableauer rundt om i Haven.

Halloween er bestemt en kostbart sæson og sådan er det, når vi skal indfri gæsternes og egne forventninger. Vi har arbejdet intens med Det hjemsøgte Børnehjem, som vi spår får et stort publikum blandt unge. Det hjemsøgte Børnehjem rykker ind under den over 100 år gamle Rutschebane, og vi befolker forlystelsen med forskellige dæmoniske karakterer. Vi har også gjort meget ud af haveanlægget i år, da vi i de tre efterårsuger har et stort antal gæster, der alene kommer for at gå en tur i Haven inden de spiser på en restaurantJacob Helenius, Tivolis design director
.”

 

Kåring af Danmarks største kæmpegræskar

Lørdag den 14. oktober kl. 11:30 afholdes der for 10. gang DM i Kæmpegræskar i Tivoli. Konkurrencen er hvert år et tilløbsstykke, hvor tusindvis af gæster kommer for at se de imponerende kæmpegræskar af sorten Atlantic Giant. Det store spørgsmål er om den 3-dobbelte Danmarksmester Kim E. Bøndergaard fra Spjald i Jylland eller en af de øvrige deltagere kan slå sidste års vindergræskar på 342 kilo.

Nimb Halloween 2016. Foto: Lasse Salling
Nimb Halloween 2016. Foto: Lasse Salling

Letz Sushi rykker ind i Det japanske Taarn

Letz Sushi flytter ind i  Det japanske Taarn i Tivoli. Letz Sushi er med sin ansvarlighed og bæredygtige koncepter blandt Danmarks mest populære sushirestauranter, og et perfekt supplement til Tivolis øvrige restauranter, der alle er åbne under Halloween i Tivoli. Hvis tiden eller temperamentet ikke er til at sidde til bords,  tilbyder Havens mange  boder bl.a. indisk og  italiensk mad og belgiske vafler mm.

Tivoli Søen om aftenenFor mange er et besøg under Halloween i Tivoli også en lejlighed til at gå på opdagelse i Havens mange boder. Her præsenteres dansk håndværk og lækkerier fra alle kroge af Danmark. Alt fra uldtøfler, hatte, veste, ponchoer, ørevarmere, pandebånd, tørklæder til hårelastikker. For børnene er der masser af muligheder for at finde den rette halloween-udklædning, masker og andre scary effekter.

 

Show med verdens mest elskede bjørn

Børnenes ven Rasmus Klump vil hver dag optræde sammen med sine venner på Plænen i Tivoli. Forestillingerne hedder ”BØH Rasmus” og ”Ren Magi”. Hver forestilling varer ca. 25 min. Det er Susanne Breuning, der står bag de to forestillinger, der kombinerer teater, dans og sang og henvender sig til de mindre børn.

Rasmus Klump sammen med Flora og Græskarmanden

Monsters Night Out – optog gennem Tivoli

Lørdag den 28. oktober kl. 18:00 bliver Tivoli hjemsøgt af over 150 udklædte monstre, når Copenhagen Zombie Crawl lægger vejen forbi Tivoli. Fans af skræk og uhygge kan se frem til et optog med zombier, genfærd, filmuhyrer og andre skrækvæsener. Optoget byder på mange gennemført udklædte monstre og fantasifulde kostumer, og man kan godt forvente, at zombier, genfærd og vampyrer tager en tur i Havens forlystelser sammen med én. På allehelgensaften – tirsdag den 31. oktober – kan børn købe en særlig halloweenpose og gå på trick or treat til boderne omkring Plænen, hvor der venter godter og andet sjovt.

Praktisk information om Halloween i Tivoli 2017

13. oktober – 5. november 2017

Turpas: Almindeligt 230 kr. / Turpas Plus (inkl. VR i Dæmonen, Det hjemsøgte Børnehjem, Akvariet og et spin på Hyggehjulet) 290 kr.

 

Underholdning og events

Rasmus Klump Show / Plænen / Alle dage

Det hjemsøgte Børnehjem / Alle dage

DM i Kæmpegræskar / V. Boblespringvandet / 14. oktober kl. 11:30

Monsters Night Out / Parade gennem Tivoli / 28. oktober kl. 17:00

Trick or treat / Plænen / 31. oktober kl. 11:00-18:00

Skatteøen / Koncertsalen / 12.-22. oktober

Eventyrteatret: Kongen og Tiggertøsen / Glassalen / 6.-22. oktober

Tivoli Illuminationer / Tivoli Søen / Alle dage kl. 19:45, 20:45, 21:45 og 22:45

 

Alle fotos © Tivoli

Opdateret d. 13. og 16. oktober 2017

Det her har måske også din interesse