Det er bare mig ...

THIRST – Oplev havets kræfter

på M/S Museet for Søfart

THIRST

Kom helt tæt på et poetisk og buldrende havlandskab på M/S Museet for Søfart, når den lettiske kunstner Voldemars Johansons opfører lyd- og videoinstallationen ’THIRST’ for første gang i Danmark.

Hvordan er det at stå ansigt til ansigt med havets enorme kræfter, når stormen for alvor bider sig fast? Det kan man få en fornemmelse af, når den lettiske kunstner Voldemars Johansons lyd- og videoinstallation THIRST vises på M/S Museet for Søfart fra fredag d. 6. oktober.

THIRSTInstallationen er skabt med optagelser af Atlanterhavet ud for Færøerne under en rasende storm.

Videoinstallationen inviterer publikum helt tæt på et vildt havlandskab af bølger, vind og vand. I den virkelige verden ville oplevelsen være båret af frygt og flugt, men her får vi mulighed for at beundre havets kræfter i stedet for at flygte.Voldemars Johansons

THIRST kan opleves på M/S Museet for Søfart fra d. 6. oktober til d. 28. januar.

 

 

Om Voldemars Johansons

Den lettiske kunstner Voldemars Johansons kombinerer sin interesse for visualitet, lyd og videnskab. Han skaber eksperimentelle projekter, der placerer sig i et spændingsfelt mellem kunst, videnskab og teknologi og formidler oplevelsen gennem miljøer sammensat af visuelle, akustiske og rumlige strukturer.

Johansons arbejde er bl.a. blevet præsenteret internationalt på: Arkitekturbiennalen i Venedig, Ars Electronica Center (Linz), BOZAR (Bruxelles), Ruhrtriennale (de), TodaysArt Festival (Haag), STEIM (Amsterdam), Sound Forest Riga), Unsound Festival (Krakow), CAC Vilnius, Concertgebouw Brugge, WRO Mediekunstbiennale (Wroclaw), LISTE kunstmesse (Basel) og Latvian National Opera.

Det her har måske også din interesse