Det er bare mig ...

Land of the Free – Prisvindende dokumentar om USA

Camilla Magid viser og fortæller om sin nye, prisvindende dokumentarfilm på Kulturværftet

USA i dag: Mød filminstruktør Camilla Magid, der viser og fortæller om sin nye, prisvindende dokumentarfilm Land of the Free fra det udsatte South Central, Los Angeles. Det sker i Kulturværftets nye filmformat – Film & Folk – der har premiere den 8. november. Film & Folk arrangeres i samarbejde med MandagsDokumentar og Det Danske Filminstitut.

Land of the FreeLand of the Free / Instr. Camilla Magid / DK 2017 / 92 min.

Land of the Free er et både følsomt og menneskeklogt billede på et USA, der gemmer sig bag de daglige overskrifter om Trump. I sit arbejde med filmen har instruktør Camilla Magid fulgt de tre hovedpersoner Brian, Juan og Gianni i over to år, og filmen tegner et skarpt billede af den psykologiske virkning af et fængselssystem, der fokuserer på straf frem for forebyggelse og rehabilitering. Portrættet af de tre samles i én livshistorie; et intimt portræt af mennesker, der lever i et samfund, hvor hjælpen er knap, og hvor man kun har sine egne ressourcer at bygge på, når man skal klare sig.

Om Camilla Magid

Camilla Magid (f. 1979) er en prisvindende dokumentarfilminstruktør, der har studeret filmvidenskab på Københavns Universitet og arabisk sprog og kultur på Forsvarsakademiet. Hendes første dokumentarfilm, En sort streg om øjet (tidligere vist på Kulturværftet) er optaget i Syrien. Siden har hun lavet flere dokumentarfilm i Danmark, Australien, Mellemøsten og Afrika. Hendes forrige film, Sort, hvid dreng, om en dreng med albinisme i Tanzania, var nomineret til en Bodil og har været vist på flere filmfestivaler.

Nyt filmformat på Kulturværftet

Film & Folk er et nyt filmformat på Kulturværftet, hvor man kan opleve både spillefilm, aktuelle dokumentarfilm, foredrag og snak med filmfolk. Film & Folk arrangeres i samarbejde med MandagsDokumentar og Det Danske Filminstitut .

Praktiske informationer

DATO: Onsdag, 8. nov. 2017
STED: Kulturværftet / Lille Scene
VARIGHED: Ca. 2 timer
ENTRÉ: 60 kr. inkl. gebyr
TIDSPUNKT: Kl. 19.00
DØRENE ÅBNES: Kl. 19.00
ARRANGØRER: Kulturværftet, Mandagsdokumentar og Det Danske Filminstitut

Det her har måske også din interesse