Det er bare mig ...

Vikingerne smeder våben på Trelleborg

Foto: Nationalmuseet

Oplev vikingesmedene på Trelleborg den d. 23. og 24. september, når der er smedetræf på Trelleborg. Gæsterne kan se vikingerne arbejde med deres 1000 år gamle håndværk.

På Harald Blåtands berømte fæstning, Trelleborg sveder 20 stærke vikingesmede. Over ilden banker de løs på glohedt jern, som bliver til knive og økser. Smedene fra Ripa Smedelaug arbejder helt uden brug af moderne hjælpemidler, for at komme så tæt på vikingetidens smedekunst som muligt.

Smedetræf på Trelleborg den d. 23. og 24. september

I vikingetiden var smeden helt uundværlig for borgene og i landsbyerne. Smeden skulle fremstille redskaber, værktøj og våben til brug i kamp og til salg på de internationale handelspladser. Der var stor efterspørgsel på smedens varer, for der var brug for knive, økser, nagler, ildstål, sakse, plovskær eller beslag til f.eks. seletøj eller spande, plovskær, gryder og meget mere.

Smedens arbejde var både hårdt og varmt, og hans tøj og hænder blev helt sorte, når han forvandlede det glødende jern til forskellige genstande. Jernet kunne han fremstille af den lokale myremalm. Under smedtræffet kan Trelleborgs gæster se de forskellige smedeprocesser og fremstillingsteknikker og høre, hvordan smedene arbejdede i vikingetiden

Smed dit eget smykke

Store børn og voksne kan prøve kræfter med vikingernes smedje og lave egne smykker fra 11.00 – 15.00 i vikingelandsbyen Slagløse. Der er gratis rundvisning fra 12.00-13.00 både lørdag og søndag.

Der er gratis adgang, men betaling for enkelte aktiviteter. Aktivitetsmønter kan købes i receptionen

Det her har måske også din interesse