Det er bare mig ...

96.000 danskere så landbruget med egne øjne

Åbent Landbrug 2017 hos landmand Anja og Torben Brøndum, Rødding. Dato: 17.09.17 Foto: Claus Haagensen

Søndagens Åbent Landbrug, hvor 64 gårde over hele landet åbnede dørene, fik 96.012 danskere til at bruge en fridag på at blive klogere på moderne landbrug.

Der blev sparket traktordæk, kørt på halmrutchebane, klappet kalve, aet kyllinger, hilst på grise og indåndet masser af frisk landluft, da 96.012 danskere søndag den 17. september valgte at bruge dagen på at se, røre og lugte til landbruget.

Det glæder formand for Landbrug & Fødevarer, Martin Merrild, at så mange danskere igen i år har brugt deres søndag på at besøge et landbrug.

– Jeg er glad for den store tilstrømning af gæster. Men jeg er mest stolt over det store arbejde, landmændene ligger i arrangementet. Først og fremmest de familier, der er værter, men også de mange frivillige, der hjælper til på sådan en dag, siger Martin Merrild.

Indlæg fra den 14. september 2017 herunder

Se landbruget med egne øjne

Hvordan lever en dansk gris? Gror der virkelig hamp på danske marker? Og hvad er et gods egentlig? Få svarene og stil dine egne spørgsmål når hele Danmarks spisekammer åbner stalddørene til Åbent Landbrug den 17. september. Landmænd over hele landet tager imod børn og voksne, der gerne vil se, hvordan et moderne landbrug ser ud.

Hvornår har du sidst trykket en landmand i hånden, klappet en kalv og fået halm i skoene? Søndag den 17. september har du mulighed for at komme helt ind i stalden og langt ud på marken, når 64 landmænd åbner stalddørene til Åbent Landbrug.

Foto: Matthias ZomerÅbent Landbrug er en enestående lejlighed for både børn og voksne til med egne øjne at se, hvordan et dansk landbrug anno 2017 ser ud.

– Hvis kløften mellem land og by bliver for dyb, kan der let opstå myter og misforståelser. Vi tror på, at åbenhed og dialog er vejen til bedre forståelse. Derfor inviterer vi igen i år danskerne indenfor. Åbent Landbrug giver mulighed for at komme tæt på produktionen, dyrene og menneskene bag og på den måde blive klogere på moderne landbrugsproduktion, siger Martin Merrild, formand for Landbrug & Fødevarer.

Sidste år brugte 88.000 danskere landet over deres søndag på at se, hvordan et dansk landbrug anno 2016 så ud. Men der er plads til, at flere danskere med egne øjne kan se, hvorfor danske fødevarer er eftertragtede verden over, og dyrevelfærden er en af de højeste.

I år er der virkelig mulighed for at se, hvor vidt dansk landbrug spænder. Som noget nyt bliver der mulighed for at besøge et gods i forbindelse med Åbent Landbrug. Tre godser har sagt ja til at åbne op for nysgerrige danskere søndag den. 17. september

– Vi er glade for, at godserne har sat ja til at være med. Det er vigtigt, at vi kan vise danskerne bredden af dansk landbrugs- og fødevareproduktion, som spænder fra gårde med 150 høner og dådyr til familiedrevne virksomheder med 2.600 hektar jord og dyr fordelt på flere ejendomme, fortæller Jan Morre, projektleder på Åbent Landbrug.

Der er altså rig mulighed for at opleve både køer, kalve, grise, kødkvæg, får, høns, kyllinger, mink samt frugt- og grøntsagsproduktion, når landmænd over hele landet søndag den 17. september åbner dørene kl. 10-16. Alle er velkomne, og det er gratis.

Foto: Jenny HillFind information om de deltagende gårde på www.aabentlandbrug.dk eller facebook.com/aabentlandbrug

Det her har måske også din interesse