Det er bare mig ...

Indvielse af ”Det Gule Palæ”

den 9. september 2017 i Gedser

Kommandoposten fra Olsenbanden-filmene skulle have være revet ned, men med støtte fra en række sponsorer, lykkedes det at redde den historiske bygning. ”Skide godt, Egon!” ville de have sagt i Olsenbanden.

”Det Gule Palæ”, der i mange år har stået ubenyttet på DSB’s areal i København, har nærmest ikon-status hos Olsenbanden-fans i hele verden. I 2014 skulle det forfaldne palæ rives ned, men det lykkedes fansog sponsorer fra Danmark og Tyskland at redde bygningen og at flytte den fra hovedstaden til Gedser Remise, lige ved siden af Scandlines terminalen. Nu står den som ny med udskiftede vinduer, døre, ny træbeklædning i underetagen, nyt gulv og ny trappe mellem stueetagen og førstesalen. ”Det Gule Palæ” bliver indviet den 9. september 2017 og er dermed klar til at tage imod de første film-entusiaster.

For ægte Olsenbanden-fans er et besøg i Gedser Remise et must. Den originale Chevrolet Bel Air fra 1959, Olsenbanden kørte i fra film nr. 8 til film nr.13, vil være til stede på åbningsdagen.

Det foreløbige program for indvielsen den 9. september 2017 er:

  • Kl. 12.00: Portene til Remisen åbnes
  • Fra kl. 13:00: Æresgæsterne Jes Holtsø alias Børge og Morten Grunwald alias Benny ankommer
  • Fra kl. 13:15: Velkomsttaler ved formanden for Gedser Remise Hans Østergaard, formanden for Olsen Banden Fanklub i Danmark, Rune Holm Clausen, Steffen Paatz fra den tyske Olsenbandenfanclub, borgmester Roland Methling, Rostock bystyre og borgmester John Brædder fra Guldborgsund kommune
  • Kl. 14:00: Borgmestrene klipper båndet til bygningen over og tager sammen med æresgæsterne et første kig ind i det nyrenoverede palæ
  • Kl 15:00: Toldcaféen viser den passende film fra 1975: ”Olsen-banden på sporet”.

Flere informationer findes på olsenbandenfanklub.dk og gedserremise.dk .