Det er bare mig ...

BMW Concept Z4

frihed på fire hjul

Pebble Beach Concours d’Elegance i Californien danner rammen for fremvisning af en ny fortolkning af den klassiske BMW Roadster.

Designsproget på konceptbilen udstråler både dynamik og progressivitet og kigger fremad mod den produktionsklare bil, som vil blive lanceret engang næste år.

Adrian van Hooydonk, Senior Vice President BMW Group Design, siger: “The BMW Concept Z4 is an all-out driving machine” og fortsætter “Stripping the car back to the bare essentials allows the driver to experience all the ingredients of motoring pleasure with supreme directness. This is total freedom on four wheels.”

“The BMW Concept Z4 expresses the new BMW design language from all perspectives and in all details. From the dynamic-looking front to the striking flanks to the clean-cut tail end: a few lines and the subtle interplay between surfaces are enough to generate a sense of power and emotion” tilføjer Adrian van Hooydonk.

BMW Concept Z4 - fra siden

BMW Roadster – reloaded

Konceptbilen har de klassiske roadster-detaljer som lang akselafstand, lav og langstrakt silhuet og en kompakt bagende pakket ind i en frisk pakke tilføjet et fremtidssikret designsprog. En kortere motorhjelm og skarpe udhæng sikrer, at køreren sidder endnu mere centralt i bilen end tidligere.

BMW Concept Z4 - oppefraKombinationen af de lavt placerede nyrer og højere placerede forlygter giver direkte associationer til BMW Z8. I stedet for de sædvanlige ribber i nyrerne er der på konceptbilen et detaljeret “trådnet”, hvis vertikale placering bringer minderne tilbage til de første roadstere fra BMW som for eksempel BMW 328 Mille Miglia.

BMW Concept Z4 - interiørDe store luftindtag i karbon er taget direkte fra motorsporten og understreger det dynamiske design, som på en moderne måde hylder de tidligere roadstere fra BMW.

Der er plads til to i bilen, som har baghjulstræk og en soft-top kaleche.

Konceptbilen er produceret i dette ene eksemplar, som vises på Pebble Beach.

Det her har måske også din interesse