Det er bare mig ...

Ny S-klasse kører selv af produktionsbåndet

Produktionen af den nye S-klasse er begyndt på fabrikken i Sindelfingen, hvor Mercedes-Benz hæver barren for bilproduktion. En sort S 560 4MATIC kørte nemlig for nylig helt selv af produktionsbåndet og hen til fabrikkens lagerplads uden en fører bag rattet.

Mercedes-Benz S-Klasse - 2017S-klassen kørte autonomt fra produktionsbåndet til den parkeringsplads, hvor bilerne bliver lastet på lastbiler. Den 1,5 km lange strækning blev tilbagelagt ved hjælp af kameraer, radarer og ultrasoniske sensorer, der sammen med den kraftfulde software sørgede for, at bilen kom sikkert frem til sin destination.

”S-klassens autonome rejse fra produktionslinjen til fabrikkens lagerområde viser fremtiden for, hvordan vi kan udnytte systemerne i produktionen,” siger Markus Schäfer, bestyrelsesmedlem hos Mercedes-Benz personbiler med ansvar for produktion og Supply Chain og fortsætter:

”Måske – i en ikke så fjern fremtid – vil en Mercedes-Benz bil endda selv kunne finde vej fra produktionen til sin nye ejer.”

Flere installationer af infrastruktur er blevet gennemført på fabrikken i Sindelfingen, og den tyske bilproducent tester nu systemets potentiale i serieproduktion. Normalt bliver bilerne kørt til lagerpladsen af ansatte på fabrikken, hvorefter disse medarbejdere transporteres tilbage med en shuttle-bus. Pilot-projektet er således både en mulighed for at få yderligere erfaringer med autonom kørsel på veje såvel som led i produktionsprocessen.

Produktionsstart im Mercedes-Benz Werk Sindelfingen
“Shoppingkurven” er pre-pakket med de nødvendige dele og komponenter ud fra kundernes individuelle ønsker, og den afleveres automatisk til produktionsbåndet på Mercedes-Benz-fabrikken i Sindelfingen.
Produktionsstart im Mercedes-Benz Werk Sindelfingen
Papirdokumentation er erstattet af de nyeste hardware- og data-løsninger i forbindelse med produktion af den nye S-klasse.
Produktionsstart im Mercedes-Benz Werk Sindelfingen
Den nye S-klasse tager det sidste skridt i produktionen.
Det her har måske også din interesse