Det er bare mig ...

Vikingernes liv og færden

Ny bog af Kim Hjardar

”Vikingerne troede på andre sandheder og havde værdier og holdninger, som kan virke fremmede og endda skræmmende for os i dag. Men de boede i det samme landskab som os, sejlede i de samme fjorde som os og dyrkede den samme jord. Historien om dem tilhører derfor fællesskabet, og forsøget på at forstå vikingetidens mennesker er derfor et forsøg på at forstå vor egen historie – og dermed os selv.”

Med disse ord og gennem mere end halvtreds detaljerede kort kombineret med tekst, billeder og illustrationer tager forfatter Kim Hjardar os med ud på en rejse i vor egen fortid. Vikingernes liv og færden giver en helt ny og letlæst indføring i højdepunkterne fra vikingetiden, den måske mest fascinerende periode i Nordeuropas historie.

Vikingernes liv og færdenForuden krigstogter og koloniseringer viser kortene i bogen også vikingernes handelsruter, bosættelser, naturressourcer og religiøse tilhørsforhold – alt med henblik på at belyse de mest spændende sider af vikingetiden. Derudover er også faktabokse, stamtræer og tidslinjer med til at give et fascinerende indblik i vikingernes hverdag og verden.

Kim Hjardar

Kim Hjardar fik succes med storværket Vikinger i krig, der blev en bestseller i Norge og Sverige, og den er nu trykt i andet oplag på dansk. De historiske kort i bogen vakte stor interesse, og med Vikingernes liv og færden giver Kim Hjardar nu mulighed for at dykke endnu dybere ned i kortene og vikingernes bevægelsesmønstre rundt om i verden. Resultatet er blevet en smuk bog for alle, der interesserer sig for vikingernes og Nordeuropas historie.

Kim Hjardar er historiker og lektor med hovedfag i vikingetid og nordisk middelalder fra Universitetet i Oslo. Han har stor erfaring med formidling af vikingetiden gennem tekst, billeder og levendegørelse og udgav i 2011 Vikinger i krig (da. 2014) sammen med Vegard Vike.
Oversætter Annette Damm er cand.phil. i forhistorisk arkæologi og tidligere museumsinspektør på Moesgaard Museum.

Fakta

Titel: Vikingernes liv og færden
Undertitel: Vikingernes historie i kort, tekst og billeder
Forfatter: Kim Hjardar
Oversætter: Annette Damm
Udgivelsesdato: 02.06.2017
Antal sider: 159 sider, ill.
Indbinding: Hardback
ISBN: 978-87-406-1355-1

 

Det her har måske også din interesse