Det er bare mig ...

Mænd med piber har mere pondus

Skipper's Pipes XL - 158% Større Lakridspibe

Skipper’s Pipes skruer op for størrelsen med ny selvironisk kampagnefilm

Det ikoniske brand Skipper’s Pipes smører tykt på i en ny kampagnefilm, der giver manden hans pondus tilbage og fungerer som en ironisk distance til den fortløbende debat om kønsroller i dagens Danmark. Samtidig positioneres den klassiske lakridspibe som den ultimative accessory for den moderne mand som erstatning for tobakspiben, der dominerede tidligere generationer.

Klasse og karisma i piben

Historisk set er piben og piberygning blevet forbundet med maskulin autoritet: Albert Einstein blev ofte portrætteret med en pibe, ligesom store politikere, meningsdannere og forskere i 1960’erne og 1970’erne altid blev set med en pibe i munden.

Og med serier som Mad Men, hvor alkohol og tobak udgør bunden af kostpyramiden for den moderne mand, er vi igen blevet opmærksomme på, hvordan piben på magisk vis tilføjer klasse og karisma.

Selvbillede med ironi

Hos Cloetta har de længe været vilde med den klassiske talemåde om, at mænd med piber altid har ret, og netop det greb har dannet grundlag for kampagnen udviklet af Robert Boysen, der med masser af humor lægger op til en ironisk distance til det klassiske, maskuline selvbillede:

”I filmen ser man, hvordan fokus helt naturligt flyttes over på manden, når han får en XL Skipper’s Pipe i munden. Han får pondus og autoritet og forsvinder ikke længere i baggrunden. Det er XL piben, der gør hele forskellen,” forklarer marketing managerMarie Lykke Jensen.

Forbrugerne trækker på smilebåndet.

”Højt humør, lakridspibens ikoniske form og ikke mindst vores egne selvbilleder har altid været en bærende del af Skipper’s Pipe-brandet. Vi ved fra blandt andet sociale medier, at vores forbrugere elsker brandet, netop fordi det er humoristisk, og derfor er vi sikre på, at kampagnens tone of voice og filmens lidt overdrevne stilistiske udtryk får smilet frem hos folk,” siger Marie Lykke Jensen.

Filmen bliver vist i biografer og på sociale medier landet over frem til torsdag uge 13.