Det er bare mig ...

Microsoft Danmarks tvungne opdatering var ulovlig

Windows 10

Det var i strid med god markedsføringsskik, da Microsoft Danmarks opdatering til Windows 10 blev installeret hos forbrugere, selvom forbrugerne afviste opdateringen.

Windows 10 Selv om forbrugerne afviste en Microsoftopdatering til Windows 10, blev opdateringen alligevel installeret. Efter klager til Forbrugerombudsmanden har Forbrugerombudsmanden vurderet, at det var i strid med god markedsføringsskik.

”Windows Update” er en frivillig service, som Windows-brugere kan tilmelde sig. Servicen indebærer, at brugerne – hvis de ønsker det – får Microsofts anbefalede opdateringer automatisk. Det skriver Microsoft Danmark om sin service.

Men brugere af Windows Update fik en opdatering til Windows 10 installeret, selv om de afviste opdateringen ved at klikke på krydset i øverste, højre hjørne af et pop op-vindue.

Normalt lukker et pop op-vindue, når man afviser det, så brugerne af Microsoft Update havde ikke grund til at tro, at installationen af opdateringen ville starte alligevel, når de lukkede pop op-vinduet via krydset.

Nogle forbrugere fik efterfølgende problemer med at bruge andre programmer, og andre mistede data, da installationen gik i gang.

Microsoft ændrede styresystemet med virkning fra 30. juni 2016, så opdateringer kun sker efter forbrugerens ønske. Microsoft har endvidere tilbudt at hjælpe forbrugere, der oplever problemer med deres computer som følge af opdateringen. Forbrugerombudsmanden har derfor afsluttet sagen.

Forbrugerombudsmand Christina Toftegaard Nielsen siger:

”Opdateringer af et styresystem kan have utilsigtede konsekvenser for den enkelte forbrugers anvendelse af sin computer. Opdateringer må derfor ikke installeres, uden forbrugeren er klar over det.”

”Jeg har haft en god dialog med Microsoft. Microsoft har ændret på sin praksis, så forbrugerne ikke længere kommer til at installere en opdatering, som de regnede med, at de havde afvist.”

Forbrugerombudsmanden blev opmærksom på sagen efter at have modtaget henvendelser fra 18 forbrugere.

Forbrugere der fortsat oplever problemer
Skulle der være forbrugere, som fortsat oplever problemer efter opdateringen til Windows 10, kan forbrugeren anvende en interaktiv kontaktformular hos Microsoft på https://support.microsoft.com/da-dk/contactus/ . Hvis problemet ikke løses ved at anvende den interaktive kontaktformular, indeholder kontaktformularen et telefonnummer, forbrugeren kan ringe til.

Det her har måske også din interesse