Det er bare mig ...

Oplev gamle håndværk på Håndværksmuseet i vinterferien

Kredit Museumskoncernen ROMU

Der er fokus på traditionelle håndværk på Håndværksmuseet i vinterferien, hvor du kan prøve kræfter med alt fra filtning af uld til fremstilling af dit eget vikingespil.

Slip din indre håndværker løs, når Håndværksmuseet inviterer til håndværksdage i vinterferien. Her kan du få fingrene i gamle traditionelle håndværk og lave dine egne kreationer, som du kan tage med hjem.

Træværksted i vinterferien – 20.-22. februar kl. 11-14

Kom og besøg Håndværksmuseet i vinterferien og deltag i forskellige aktiviteter under kyndig vejledning af museets håndværkere. Prøv at save, hamre og snitte dig til nyttige ting som du kan få med hjem, både til glæde for dig selv og forårets fugle. Fremstil din egen smørekniv, legevogn, vikingespil, fuglekasse mm.

Gratis entré, men mindre betaling for nogle materialer.

Filteværksted i vinterferien – 23.-25. februar kl. 11-14.

Uld som tekstilmateriale har været brugt i Danmark siden oldtiden. Nogle af uldens vigtige egenskaber er dens varmegivende evne og dens høje varmeisolerende formåen. Sidstnævnte skyldes uldfibrenes mange krusninger, hvori der befinder sig et lag af stillestående luft, som bevares, selvom ulden bliver vævet, strikket eller filtet. At filte uld er processen hvor man med lunt sæbevand får fibrenes skæl til at rejse sig og virke som modhager. Trykkes og gnides ulden samtidig, filtrer ulden sammen til filt.

I Købmandsgårdens filteværksted hjælper Anne Grete Rødvig dig med at filte. Du kan filte med sæbevand og knofedt, men også den særlige ”nålefiltning” får du mulighed for at prøve.

Der er gratis entré.

Adresse: Ringstedgade 6-8, 4000 Roskilde

Det her har måske også din interesse