Det er bare mig ...

Dansk overvågningsfly opdaget smuglerbåd på Middelhavet

Et dansk Challenger-fly opdagede igen en smuglerbåd vej over Middelhavet til Europa, med tre ton hash ombord. Det er anden gang på en uge, at det danske fly har opdaget smugler på vej til Europa, første gang var det en gummibåd på vej til Italien med et halvt ton hash.

Flyet er på opgave for EU’s grænseagentur Frontex, der overvåger Middelhavet for både med migranter og flygtninge, der forsøger at komme til Europa. Men det holder altså også øje med smugleraktiviteter.

Danmark bidrager til overvågning af EU’s ydre grænser ved at sende et Challenger-fly og op mod 13 personer til Middelhavet.

Foruden overvågningsflyet sender Danmark 12-13 mand. Beredskabsstyrelsen kan desuden stille med køretøjer og kontorcontainere til brug på landjorden.

Det her har måske også din interesse