Det er bare mig ...

DET SKE’R PÅ HÅNDVÆRKSMUSEET

Fra hornskemagerens værkested. Skeværksted i Håndværksmuseet

Lige siden stenalderen har skeen været et nyttigt redskab i den daglige husholdning. Træ var i de første årtusinde det eneste anvendte materiale og man fremstillede ofte skeen selv. For ca. 200 år siden begyndte man at fremstille skeer i horn og hornskefabrikanter etablerede sig, både som deciderede hornvarerfabrikker i Jylland, men også mange husmænd tog produktionen op som supplerede bierhverv rundt omkring i landet.

Romu – Roskilde Museum

ROMU har til dette familiearrangement inviteret hornskemager Torben Larsen, som vil vise, hvordan man fremstiller hornskeer. En proces hvor hornet blødgøres ved kogning, presses i form og slutbehandles til den færdige ske. Efter demonstrationen vil der blive mulighed for, under kyndig vejledning, selv at fremstille sin egen træske.

Arrangementer foregår d. 4. februar kl. 11-14. Der er gratis adgang, og museet byder på varm kakao og kaffe. 

Håndværksmuseet
Adresse: Ringstedgade 6-8, 4000 Roskilde

Det her har måske også din interesse