Det er bare mig ...

GYSERHISTORIER FRA OLDTIDEN

Roskilde Museum inviterer til årets første børneforedrag d. 7. januar kl. 14-15.

I oldtiden var det vigtigt at have et godt forhold til guderne. Kun ved at være gode venner med dem, kunne man bl.a. sikre sig, at familien havde det godt, at dyrene var raske og sunde, og at man kunne få mad at spise. Derfor gav man guderne gaver – man ofrede til dem. Det kunne være guld, sølv, smykker, våben, heste, skibe – men også nogle gange MENNESKER. Men hvordan gjorde man? Hvorfor kunne det gøre guderne glade? Og hvem var de egentlig, de der guder? Tag familien i hånden, sæt dig godt til rette i de bløde puder og hør museets formidler fortælle historier om guderne og de mange ofringer. Vi slutter i museets gård omkring bålfadet med en kop varm saft og en rigtig ofring!

Billetter kan købes via billetto eller i museumsbutikken.

Det her har måske også din interesse