Det er bare mig ...

Maskeradesalon om det vilde hofliv

Arnold Mikkelsen & John Lee

Kom med på en ’maskerade-vandring’ i Kongernes Lapidarium. Vi iscenesætter Danmarkshistoriens mest dramatiske kærlighedsaffære. Trekantsdramaet mellem Caroline Mathilde, livlægen Struensee og Christian 7. fortælles igennem ti poster. Dramaet foldes ud trin for trin med talks, teater og kvinder i overdådige kostumer med højt hår og pudder. Gæsterne får maske på, lærer at danse maskerade-menuet og får serveret små søde snacks og et glas punch.

Danmarkshistoriens mest dramatiske kærlighedsaffære

Kongeparrets ægteskab var en farce og trøstesløst. Kongen var gal og dronningen ensom. Først da en tredjemand, livlægen Johann Friedrich Struensee, trådte ind i parrets liv, skete der noget.

Livlægen tog hånd om kongens helbred og forstand. Dronningen fik han i sin hule hånd, da hun blev stormende forelsket i ham. Med kongeparret ved sin side reformerede Struensee hele samfundet. Om natten festede de alle løs til løsslupne maskerader. Om dagen regerede Struense i kongens navn og udskrev nye love, der satte ordet frit. Men festen fik en brat ende, da Struensee blev kuppet og arresteret natten efter et maskeradebal.

Praktisk information

Tid og sted: Kongernes Lapidarium lørdag 5. november
Gæsterne sendes afsted i hold kl. 17.00, 17.30, 18.00, 18.30, 19.00, 19.30.
Varighed: 2 timer.
Praktisk information: Husk varmt tøj og praktisk fodtøj.
Pris: 350 kr.
Køb billet til Maskeradesalon

Aktiviteter hele weekenden

Gennem særomvisninger, filmvisninger og forestillinger får gæsterne weekenden igennem et indblik i trekantsdramaet, konsekvenserne og frihedstankerne i tiden.

For voksne…

Prinsens og Struensees Palæ – særomvisning
Hør om Prinsens og Struensees Palæ på en særomvisning. Struensee og kongens embedsmænd boede i de bygninger, der i dag huser Nationalmuseet. Hør om palæets historie og arkitektur. Og ikke mindst om den tragiske kærlighedshistorie.
Nationalmuseet lørdag 5. november kl. 13.00 og 15.00. Læs mere på natmus.dk

Stuensees vej til magten – særomvisning
Se øksen, der fældede Struensee, og bliv klogere på den moderne fritænker, som ophævede censuren og satte ordet frit. Følg med på særomvisning om Struensee og 1700-tallets frihedstanker.
Nationalmuseet lørdag 5. november kl. 12.00 og 14.00. Læs mere på natmus.dk

I Caroline Mathildes fodspor – særomvisning
Trekantsdramaet mellem den gale konge, Christian 7., hans unge dronning, Caroline Mathilde, og hendes elsker, livlægen Struensee, er et af Danmarkshistoriens mest tragiske kærlighedshistorier. Tag en tur tilbage til 1700-tallets Christiansborg Slot og gå i den unge dronnings fodspor.
Christiansborg Slot søndag 6. november kl. 11.00 og 13.00. Læs mere på christiansborg.dk

”En kongelig affære” – filmvisning med introduktion
Se den prisbelønnede film ”En kongelig affære” af Nikolaj Arcel fra 2012. Filmen tager os med tilbage til København i slutningen af 1760’erne. ”En Kongelig affære” handler om trekantsdramaet mellem Christian 7., Caroline Mathilde og livlægen Struensee. Historiker Asser Amdisen giver introduktion til 1700-tallets samfund.
Nationalmuseet søndag 6. november kl. 13.30. Læs mere på natmus.dk

… og børn

Børnene skal ikke gå glip af bryllupsfesten. Lær de gode manerer og få styr etiketten, inden de møder kongen.

Til audiens hos den forbyttede konge – børneworkshop og -teater
Børnene bliver klogere på, hvordan prinser og prinsesser blev opdraget i 1700-tallet. De lærer at gå, stå, bukke og neje for kongen. Og så fægter og danser de, ligesom man gjorde i Christian 7.s tid. Når hofetiketten er på plads, er børnene klar til at møde Christian 7. i forestillingen Den Forbyttede Konge.
Christiansborg Slot lørdag 5. november kl. 10.00 og 12.00. Læs mere på christiansborg.dk

Det her har måske også din interesse