Det er bare mig ...

Lidt fra Nordsjællands Politis facebookside (5)

DEL IKKE INTIME BILLEDER MED HVEM SOM HELST

For nylig havde en ungersvend en noget ubehagelig oplevelse med, hvad han troede var en online veninde.

Ungersvenden og personen i den anden ende af linjen havde chattet sammen skriftligt i et stykke tid, og de mente nu, at det var på tide at tage deres online forhold til det næste niveau. Det var på tide at tænde for deres webcams og smide tøjet for hinanden.

På hovedpersonens skærm dukkede en afklædt kvinde op, og den unge mand smed derfor også forventningsfuldt kludene. Midt i stævnemødet afbrød modparten dog forbindelsen, og kort efter modtog manden et link til en video på nettet, hvor han kunne se en film med sig selv som midtpunkt. Med optagelsen fulgte en trussel om, at hvis ikke han indbetalte en sum penge til en udenlandsk konto, ville videoen blive sendt til navngivne familiemedlemmer og venner fra hans venneliste på Facebook.

Nogle vil påstå, at regel nummer 1 angående deling af intime billeder er ikke at vise ansigt og kønsdele på samme billede. Selvom det formentlig er en god regel, lyder vores klareste anbefaling om dette emne dog: Lad være med at dele intime billeder overhovedet, for der er nogle typer, der ikke kan administrere at få det i hænde.

Skulle du ikke have lyst til at følge dén anbefaling, opfordrer vi dig til som minimum at følge disse råd:

  • Send ikke intime billeder til nogen, du ikke stoler blindt på, for billederne kan bruges imod dig
  • Lad være med at sende intime billeder til nogen, du ikke er sikker på, har lyst til at modtage dem. Der er formentlig forsvindende få mennesker på jordkloden, der uopfordret har lyst til se dig nøgen – og det er helt okay
  • Hvis nogen deler intime billeder af dig mod din vilje, så anmeld det til politiet

Pas på jer selv og hinanden derude – både online og offline.

//Nordsjællands Politi

Det her har måske også din interesse