Det er bare mig ...

Fremtidens Renault

Renault TreZor

I 2012 viste Laurens van den Acker, hvad Renault havde i skuffen af nyt design. Det skete, da han rev klædet af konceptbilen DeZir – en konceptbil med klare designtræk til fælles med den Renault Clio, der kom lige efter, og som er blevet en bestseller.

Nu viser Renault så igen, hvad man kan forvente sig af fremtidens design.

Navnet er TreZor, og er en sprød GT bil, der ikke alene ser hurtig ud – den er det også. Med 350 hk og et drejningsmoment på 380 Nm er der lagt i kakkelovnen til præstationer som en supersportsvogn og det er ikke så underligt. Motoren er hentet hos Renaults motorsportsafdeling – det er nemlig den samme motor, der bruges i FIA Formula E Championship.

Renault TreZor
Renault TreZor

Bilen, der er 4,7 meter lang, 2,1 meter bred og blot en smule over en meter høj, er en elbil med træk på de bagerste hjul. Og ikke nok med, at det er en elbil – så er det også en elbil, der kan være selvkørende, og dermed peger fremad. Bilen har nemlig tre køreindstillinger. Neutral, sport og selvkørende. Vælger man den sidste funktion kan man læne sig tilbage, og foretage sig noget andet end at styre.

Renault TreZor
Renault TreZor

Bilen har to batterier – et foran og et bagved, og er i øvrigt spækket med interessant design – inde som ude. Der er udpræget brug af læder og træ i kabinen, og kombinationen af gedigent håndværk ved udformningen af instrumentbordet og højteknologi er sammen med det sensuelle design kernen i Renaults fremtidige strategi.

Det her har måske også din interesse