Det er bare mig ...

Zeiss Loxia 85mm f/2.4 til Sony E-fuldformat

Zeiss Loxia Product Family

Ligesom de øvrige objektiver i Zeiss’ specielle Loxia-serie er det nye Zeiss Loxia 85mm f/2.4 konstrueret specifikt for at matche billedsensoren og elektronikken i Sonys kompakte fuldformatskameraer. Den optiske konstruktion med 7 linser i 7 grupper er baseret på Zeiss’ velkendte Sonnar-design, men er optimeret til digital fotografering og højopløste sensorer. Tre af linserne er af specialglas, som bruges for at modvirke kromatisk aberration (utilsigtet farvespredning).

Præcision og fornemmelse

Objektivet indeholder elektronik, som overfører information om brændvidde, blænde og fokusbevægelser til kameraet. Den mindste drejning på den manuelle fokusring mærkes af kameraet, som automatisk aktiverer et forstørret billedudsnit på skærmen (hvis denne funktion er valgt af brugeren). Fokusringen har en rotationsvinkel på 220° fra nærgrænsen til uendeligt, hvilket giver perfekt kontrol over skarpheden. En vigtig egenskab, når man bruger objektivets største blændeåbning, f/2.4, hvor dybdeskarpheden bliver kort. Den finriflede gummioverflade er også med til at skabe den fornemmelse i fingerspidserne, som kun et rigtigt velkonstrueret objektiv kan give.

Zeiss Loxia-familien 2016
ZEISS Loxia 21mm f/2.8
ZEISS Loxia 35mm f/2
ZEISS Loxia 50mm f/2
ZEISS Loxia 85 mm f/2.4

 

Fokusringens bløde og præcise bevægelse er også en egenskab, som videografer sætter stor pris på. Alle Zeiss Loxia-objektiver har desuden samme diameter, hvilket gør det lettere, når man vil benytte fokushjælpemidler til optagelse, f.eks. Zeiss Lens Gears, et professionelt tilbehør til netop det formål. En anden praktisk videofunktion er muligheden for at deaktivere blænderingens klik-stop, så den bliver trinløs.

Zeiss Loxia 85mm f/2.4 bliver den hidtil længste brændvidde i Loxia-familien, som allerede omfatter to vidvinkler (21 og 35 mm) og et 50 mm normalobjektiv. Objektivet er i lighed med sine søskende produceret i metal, og er beskyttet mod fugt og støv ved hjælp af gummipakninger.

Tekniske data Zeiss Loxia 85mm f/2.4:

 • Brændvidde: 85 mm
 • Blænde: f/2.4 – f/22
 • Linseelementer / grupper: 7 / 7
 • Fokusering: Manuel med 220° rotationsvinkel (fra nærgrænse til uendeligt)
 • Nærgrænse: 80 cm
 • Arbejdsafstand: 68,5 cm (mellem motivet og objektivets front)
 • Billedvinkel (diagonal): 28.63°
 • Maks. forstørrelsesforhold: 1:7.2
 • Filterstørrelse: 52 mm
 • Længde (uden objektivdæksel): 94,8 mm
 • Diameter: 62,5 mm
 • Vægt: 594 gram
 • Medfølgende tilbehør: Objektivdæksel og modlysblænde

  Fælles egenskaber for alle Zeiss Loxia-objektiver

 • Sony E-fatning, tegner det klassiske 35mm-sensorformat (fuldformat)
 • Vejrbeskyttet metalkonstruktion
 • Manuel fokus med stor rotationsvinkel som giver stor præcision ved indstilling af skarphed
 • Elektronik med overførsel af EXIF-data og fokusindstilling til kameraet
 • Samme diameter på alle Loxia-objektiver letter håndtering under optagelse
 • Mulighed for trinløs blændeindstilling
 • 52 mm filterdiameter
 • Kompatibel med Zeiss Lens Gears, professionelt fokushjælpemiddel

Pris og levering

Objektivet kommer på markedet i december 2016 til følgende vejl. udsalgspris:

 • Zeiss Loxia 85mm f/2.4, DKK 10.999,-
Det her har måske også din interesse