Det er bare mig ...

Lidt fra Nordsjællands Politis facebookside (4)

DER ER SÅ MEGET POLITIET IKKE FORSTÅR

Indrømmet. Der er nogle ting, vi ikke forstår os på, hvor vi kommer til kort og må kradse os undrende i hovedbunden. Måske I for eksempel så, at vi havde vores hyr med at forklare, hvad Pokémon Go gik ud på. Det har vi i øvrigt stadig.

Den undrende kradsetur i hovedbunden har vi også måtte foretage 930 gange de seneste tre uger.

De seneste tre uger har vi nemlig i særlig høj grad foretaget hastighedsmålinger og andre færdselsindsatser nær skoler og institutioner, og 930 gange har paragrafferne fra færdselsloven i den forbindelse været i brug fra og med mandag den 8. august til og med i går. Og det på trods af, at indsatserne blev varslet her på vores Facebook-side, på Rigspolitiets Facebook-side samt i stort set alle de traditionelle medier. Forbavsende. Forbløffende. For dumt.

Og vi forstår det ikke. Men vi vil gerne forstå det. For hvis vi gør det, kan vi måske nemmere øge forståelsen den anden vej for, hvorfor for høj fart og andre overtrædelser af færdselsloven er en skidt ide. Vi kan heldigvis aflæse i vores indsatser, at langt de fleste af jer er enige i dét udsagn, for omtrent 95 % af jer kører efter forskrifterne. Men der er altså nogle få, der er uenige i udsagnet om, at for høj fart er en skidt ide, og vi vil gerne vide hvorfor.

Derfor spørger vi her på Facebook: Kan I hjælpe os med at forstå, hvorfor nogle få bilister er villige til at øge risikoen for trafikulykker og følgerne deraf for at spare lidt tid eller for at virke lidt hårdkogte?

Vi ser frem til jeres svar og ønsker jer en god og trafiksikker weekend.

//Nordsjællands Politi

Det her har måske også din interesse