Det er bare mig ...

Stig ombord på vikingeskibet…

Historien om vikingetiden lægger til havn på Lejre Museum, når museet inviterer til historiske foredrag for hele familien om Danmarks vikinger og deres skibe

Der er fokus på vikingetiden, når Lejre Museum lægger hus til to inspirerende foredrag om vikingetiden set gennem maritime briller.

Under vandet kommer vi tættere på virkeligheden

Fra udgravninger i f.eks. iltfattige moser eller på havbunden, hvor bevaringsforholdene er langt bedre, kan man i dag sammensætte et farvestrålende billede af vikingernes verden. Denne spændende verden kan du møde, når Mette Jehrbo fra Vikingeskibsmuseets skoletjeneste kommer forbi søndag d. 21. august fra kl. 13-15 med gode historier og kopier af vikingernes brugsgenstande. Her får du mulighed for både at røre ved og dufte til vikingernes handelsvarer, våben mm. 

Over vandet hersker langskibet

Bådebygning, rebslagning, smedning, tjærebrænding og sejlmageri hørte til de vigtigste færdigheder, når der skulle bygges langskibe i vikingetiden. I Roskilde Fjord er der fundet flere eksempler på denne sagnomspundne skibstype. Vikingeskibsmuseet satte sig i år 2000 for at rekonstruere langskibet fra Skuldelevfundet. Den beslutning bragte museet vidt omkring. Den satte fokus på både glemte – og stadig levende maritime håndværk, på skoven som ressource og ud på havet, nord om Skotland til Dublin, hvor langskibet oprindeligt var bygget i 1042.

Torsdag d. 25. august kl. 19-21 kan du opleve Søren Nielsen, chef for Maritime Håndværk, Rekonstruktion og Publikumsformidling og chefbådebygger på Havhingsten fra Glendalough, fortælle om Vikingeskibsmuseets eksperimentalarkæologiske arbejde, herunder de akademiske og praktiske fagområder, der skal samles for at kunne belyse vikingetiden ud fra skibsfund og praktiske forsøg.

Begge arrangementer er gratis for børn og unge under 18 år. Voksne 45 kr. 

Det her har måske også din interesse