Det er bare mig ...

Tredje- og fjerdeplads til Audi ved årets Le Mans

Audi R18 (2016) #8 (Audi Sport Team Joest), Lucas di Grassi, Loïc Duval, Oliver Jarvis

I et dramatisk løb, der blev afgjort på den allersidste omgang, hev Lucas di Grassi (BR), Loïc Duval (F) og Oliver Jarvis (GB) tredjepladsen hjem til Audi i sidste øjeblik. Marcel Fässler (CH), André Lotterer (D) og Benoît Tréluyer (F) sluttede som nummer fire. I sit 18. Le Mans opnåede Audi altså sin 18. podieplacering i træk. 13 gange har de stået øverst.

Audi R18 (2016) #8 (Audi Sport Team Joest), Lucas di Grassi, Loïc Duval, Oliver Jarvis
Audi R18 (2016) #8 (Audi Sport Team Joest), Lucas di Grassi, Loïc Duval, Oliver Jarvis

”Uheldigvis klarede ingen af vores to biler distancen uden vanskeligheder”, sagde øverste chef for Audi Motorsport, Dr. Wolfgang Ullrich. ”Denne weekend viste endnu engang, hvorfor Le Mans betragtes som verdens hårdeste langdistanceløb. Jeg er stolt af, at vores hold formåede at få begge biler sikkert hjem, men selvfølgelig var det her resultat ikke det, vi havde drømt om. Tillykke til Porsche med deres anden sejr i træk. Ovenpå et storslået løb missede Toyota i sit 18. forsøg endnu engang lige akkurat chancen for at vinde Le Mans – det siger meget om, hvor utroligt svært dette løb er”.

Som følge af tung regn startede feltet bag sikkerhedsbilen for første gang nogensinde i Le Mans’ historie. Da løbet så blev skudt i gang, tog det kun André Lotterer få omgange at nå fra femteposition til en førsteplads. Audi R18 #7 mistede imidlertid allerede sin vinderchance i løbets anden time, da Lotterer måtte i pit for at få skiftet bilens turbolader.

Audi R18 (2016) #8 (Audi Sport Team Joest), Lucas di Grassi, Loïc Duval, Oliver Jarvis
Audi R18 (2016) #8 (Audi Sport Team Joest), Lucas di Grassi, Loïc Duval, Oliver Jarvis

Herfra lå håbet hos Audi R18 #8, der trods adskillige uheld holdt trit med førergruppen natten igennem og som søndag morgen forfulgte de efterfølgende vindere med kun to runder imellem sig. En ødelagt bremseskive var årsag til, at afstanden blev øget til 12 omgange fire timer før løbets slutning.

Se også: Den nye Audi R18

Audi opnåede dermed stadig sit mål om at få begge sine nye biler hjem og samle værdifulde points i FIA WEC, der fortsætter med 6-timers-løbet på Nürburgring i Tyskland den 24. juli. 

Resultat Le Mans 2016:

1 Dumas/Jani/Lieb (Porsche) – 384 laps
2 Conway/Kobayashi/Sarrazin (Toyota) – 3 laps
3 di Grassi/Duval/Jarvis (Audi R18) – 12 laps
4 Fässler/Lotterer/Tréluyer (Audi R18) – 17 laps

13 Bernhard/Hartley/Webber (Porsche) – 38 laps

Det her har måske også din interesse