Det er bare mig ...

Baleno varmer op til dansk introduktion

Suzuki Baleno

Suzuki Baleno modellen er en helt ny model, der kommer ind som en vigtig tilføjelse til Suzuki programmet. Den er den tredje større Suzuki nyhed indenfor det sidste års tid efter introduktionen af Celerio og Vitara, og den skal være med til at fastholde den rigtigt flotte salgsudvikling, Suzuki er inde i her i landet.

Kompakt men rummelig

Den nye Baleno er en 5-dørs hatchback, der kombinerer et stilfuldt design med et rummeligt interiør og bagagerum. Med en længde på 4 meter kommer den ind på toppen af Swift modellen, og teknisk baserer den sig på en ny platform, der er gjort lettere og stivere end tidligere. Sammen med en lang akselafstand på hele 2,42 meter er det derfor muligt at skabe en kompakt bil, som også har god plads på både bagsædet og i bagagerummet, der begge bliver klasseledende.

Nye kraftige og økonomiske motorer

På motorfronten kommer Baleno med valg mellem 3 motorer. En opdateret version af den energieffektive 1,2 liters Dualjet motor, der yder 90 hk. Og denne motor fås også i en såkaldt ”mild-hybrid” version. Her er 1,2 Dualjet motoren udstyret med en nyudviklet generator, der også fungerer som startmotor samt et lithium-ion batteri. Ved igangsætning og acceleration yder generatoren el-assistance til benzinmotoren, der derfor bruger mindre benzin. Desuden introducerer denne model et mere avanceret start/stop system, der har en større besparende effekt end de nuværende systemer.
Den 3. motorvariant er en ny 1,0 liters Boosterjet turbo-benzin motor med direkte indsprøjtning, der yder hele 112 hk, og som har et rigtigt flot drejningsmoment på 170 Nm.
Selvom alle 3 motorer er forholdsvis kraftige med en god ydelse, er økonomien ved blandet kørsel flot. Fx er EU-Normen for Boosterjet versionen på godt 22 km/l, mens Dualjet udgaven med mild-hybrid teknik ligger på ca. 25 km/l.

I Danmark til juni

Den nye Suzuki introduceres på vores breddegrader i midten af juni måned. Udstyrsmæssigt vil Baleno have meget udstyr i alle varianter. Fx vil aircondition, el-ruder og Bluetooth være standard fra den billigste model, mens man allerede fra næste udstyrstrin får avanceret sikkerhedsudstyr som automatisk nødbremsesystem og adaptiv fartpilot med i købet. Det er modellerne med dette udstyr, der lige har fået 4 flotte stjerner i den nye og skærpede 2016 Euro NCAP sikkerhedstest.

Det her har måske også din interesse