Det er bare mig ...

De sorte skiver vil ikke dø

Mens streamingtjenesterne brænder cd-markedet op, er salget af plader steget de sidste 10 år, og det ser ikke ud til at tage af. Da David Bowie døde i januar i pår, blev hans nye album for eksempel revet væk – som LP.

I dag er det Record Store Day, der fejrer de uafhængige pladebutikker, blandt andet med et væld af særlige, nye udgivelser. Men hvis du er varm på vinyler, kan du også gå efter de brugte udgivelser – bare du ved, hvad du skal kigge efter: For er pladen for ridset, er den pengene værd?

Det er ikke alle sælgere af brugte LP’er, der er lige ærlige, når de ser kunden i øjnene, siger Tim Rose, der er indehaver af pladebutikken Ooh Aah Records i København.

Her giver han fem fif til, hvad du selv kan kigge efter, når du ser på brugt vinyl:

Det her har måske også din interesse