Det er bare mig ...

Stik mig en øl, ellers slår jeg flikflak

Emaljeskilt for Stjernens øl - Foto: Arnold Mikkelsen

NatNight hjælper dig til at slukke tørsten, når april måneds fyraftensarrangement på Nationalmuseet sætter fokus på læskende øl og dets lange, velsmagende historie. Dagen derpå hjælper vi dig sågar med at dulme dine tømmermænd med en dokumentar om underskønne Ingrid Bergman i vores LørdagsKino.

”Stik mig en øl, ellers slår jeg flikflak”. Sådan lyder den lidet intimiderende trussel på Carl Petters gamle dansktop slager fra 1981. Humlen ved sangen er (vistnok), at sangeren er så bajertørstig, at han er ved at gå ud af sit gode skind. Den følelse kender vi godt, så derfor dedikerer vi en NatNight til øllets historie. Her vil der være masser af gode sager, både for dem der tørster efter historisk viden om øl og til dem der bare tørster.

De to DJ’s Katrine Ring og Frank Ryle spinner sprøde vinyltoner i forhallen, hvor man også kan smage iskolde dråber fra Skands Bryggerierne og specialøl fra butikken BarleyWine.

Der vil være en særomvisning om ølkultur i den danske renæssance ved seniorforsker Poul Grinder-Hansen, foredrag om øllets rolle på Egtvedpigens tid ved seniorforsker Flemming Kaul og om øl-opskrifter i det gamle Egypten ved museumsinspektør Anne Haslund. Og så vil man kunne få et brush up på Carlsbergs farverige historie, når museumsinspektør Mette Byriel-Thygesen fortæller om 1800-tallets København med udgangspunkt i vores store, verdenskendte bryggeri, som blev grundlagt af J.C. Jacobsen i 1847.

Stjernen Star pilsner
Stjernen Star pilsner

Restaurant Julian serverer ”Håndbryg og håndmadder”. Smag på Egtvedpigens Bryg og skyl den ned med smækre pålægssnitter som slagterens rullepølse eller en spegedreng, som er rejst hele vejen fra Sønderjylland. Der er sprælsk og spontan scenekunst på programmet, når teatergruppen Impro Comedy Copenhagen med humor og kreativitet fortolker temaet ”øl”. Du kan lære at mixe skønne cocktails af øl fra Husbryggeriet Jacobsen sammen med brygmester Annemarie Hartvig Jensen og så kan du gå all in på Oktoberfest-stilen, når vi viser Jay Chandrasekhars spromilledinglende drengerøvskomedie ”Beerfest” fra 2006 i biografsalen. Prost!

Fredag 15.4.16 – kl. 16.00 – 22.00 – Der er gratis adgang.
Billetter til udvalgte aktiviteter købes i Informationen fra kl. 16.00 på dagen. Se mere info om programmet HER.

Ingrid plejer dine hangovers

Av! Gik du mon lidt for hårdt til den? Og har du brug for lidt lindring dagen efter øl-arrangementet? Tænkte det nok. Restaurant Julian serverer weekendbrunch. Og i vores LørdagsKino viser vi dokumentaren ”Jeg Er Ingrid”, som er instruktøren Stig Björkmans stærk personlige portræt af en af alle tiders største filmdivaer, svenske Ingrid Bergman, kendt fra klassikere som ”Casablanca” og Alfred Hitchcocks to film ”Spellbound” og ”Notorious”.. Dokumentaren er stykket sammen af både arkivmateriale og nyere interviews med Bergmans nærmeste venner og familie.
Filmen introduceres ved Michael Bo, som er filmskribent på Politiken. Mere info HER.

Lørdag 16.04.16 – kl. 14.00 – Pris: 50 kr. Billet kan købes HER Filmen bliver vist i samarbejde med CPH PIX

Det her har måske også din interesse