Det er bare mig ...

Det estiske advokatfirma, Storm & Mets OÜ, politianmeldt

Det estiske advokatfirma Storm & Mets OÜ bliver nu politianmeldt i sagen, hvor et større antal forbrugere har modtaget ulovlige opkrævninger for bilvurderinger, de skulle have bestilt i perioden fra 24. november 2011 til 13. maj 2013 på hjemmesiderne: www.auto-pris.com, www.bil-vurdering.com, www.bil-pris.com, www.danskebilpriser.com og www.dinbilpris.com, som alle er ejet af HBF Nordic OÜ. Politianmeldelsen sker efter, at Forbrugerombudsmanden i august 2015 erfarede, at Storm & Mets OÜ har sendt ulovlige opkrævninger ud til forbrugerne. Sø- og Handelsretten har tidligere afgjort, at der ikke er indgået gyldige aftaler. Forbrugerne var derfor ikke forpligtet til at betale opkrævningerne. Da Storm & Mets OÜ er oplyst om dette, er det Forbrugerombudsmandens opfattelse, at det er ulovligt, at de fortsat sender opkrævninger til forbrugerne, og Forbrugerombudsmanden har derfor politianmeldt Storm & Mets OÜ for bedrageri.

Hvis forbrugerne modtager en opkrævning fra Storm & Mets OÜ for en bilvurdering, som Storm & Mets OÜ hævder, forbrugeren har bestilt i perioden fra 24. november 2011 til 13. maj 2013 på en af de fem hjemmesider, er det Forbrugerombudsmandens opfattelse, at forbrugerne ikke skal betale opkrævningen.

Skulle Storm & Mets OÜ indbringe kravet mod en forbruger for fogedretten eller for retten, vil Forbrugerombudsmanden gå ind i sagen på forbrugerens vegne.

Forbrugerombudsmand, Christina Toftegaard Nielsen, siger:

”Vi har tidligere fået rettens ord for, at aftalerne om køb af bilvurderinger er ugyldige. Alligevel fortsætter Storm & Mets OÜ med at sende ulovlige regninger ud til forbrugerne. Det vil vi have stoppet, og derfor har vi nu politianmeldt Storm & Mets OÜ. ”

Det her har måske også din interesse