Det er bare mig ...

J-dag fejrer 25-års jubilæum

I aften, fredag, uddeler Carlsbergs nisser for 25. gang årets Tuborg Julebryg klokken 20:59.

J-dag er siden 1990 blevet en del af danskernes juletraditioner på linje med juletræet på Rådhuspladsen, Jul i magasin, og julekort, der alle markerer, at nu går vi ind i juleperioden, og i år er J-dag helt speciel, fordi vi fejrer 25 års jubilæum”, siger Jeppe Boel, der er ansvarlig for Tuborg Julebryg.

I anledning af J-dags jubilæum har vi gjort ekstra meget ud af udklædningen i år, ligesom vi har inviteret tre flotte drags med på lastbilerne, og også fundet den originale J-dags sang frem igen, som vil blive sunget på hver af de 427 beværtninger, som de 250 nisser besøger”.

Årets tema er i år, at ”julen er hjerternes fest”. Derfor er overnisserne, som styrer slagets gang på lastbilerne, der besøger de store danske byer fredag aften, klædt ud som julehjerter med hårbånd, der består af en mistelten, ligesom Carlsbergs 250 nisser vil uddele mistelten ligeså vel som nissehuer og selvfølgelig årets Tuborg Julebryg.

Historien om juleøl begynder helt tilbage i 1905, hvor Carlsberg som det første bryggeri lancerede en stærk højtidsøl. Det var en påskebryg, og med påskebryggens succes fulgte flere højtidsbryg herunder en særlig kraftig julebrug i 1958 fra Carlsminde i Nyborg. Den mest kendte og bedst sælgende juleøl i Danmark i dag er Tuborg Julebryg, der ifølge Nielsen Danmark har 56,6 procent af markedet for juleøl. Også hos Carlsberg selv er Tuborg Julebryg en vigtig bryg, og er Carlsbergs fjerde bedst sælgende øl på trods af den kun er i salg syv uger om året.

Tuborg Julebryg blev første gang præsenteret i 1981, og det er især de markante og sjove reklamefilm, der har gjort bryggen kendt i hele landet. Tuborg Julebrygs velkendte sne-univers blev første gang introduceret på et julekort i 1979. Det var udviklet af Wibroe, Duckert & Partners, og blev året efter brugt som plakat på ølbiler, hvilket fortsat er tilfældet den dag i dag. I 1984 kom den korte reklame med julemanden i sin kane, der kører efter en ølbil fra Tuborg.

Det her har måske også din interesse