Det er bare mig ...

Et Juleeventyr

På tredje år spiller Charles Dickens’ klassiker på Frilandsmuseet, for der er ingen grund til at stoppe, når legen er god. Repremiere den 15.11.15 – 20.12 .15. 

”Julen er traditionernes tid, og der er noget trygt ved at gøre det samme hvert år, som passer godt til et sted som Frilandsmuseet og vores besøgende. Men det bliver kedeligt at gentage sig selv ned i detaljen, så kan man lige så godt sætte en film på, så stykket skal løbende fornys, så det altid er noget at komme efter”, siger instruktør Peter Darger, som også er leder af Frilandsmuseets Teater. Kristian Holm Jøensen. Foto Jakob BoserupDe to forudgående år har publikum moret sig kosteligt, men også mærket gyset, når gnieren blev hidsig, og skræmmende ånder vaklede ind på scenen. Effektfuldt har det været, og det i en sådan grad, at enkelte børn blandt publikum er brudt ud i gråd! Den erfaring har gjort, at der i årets forestilling skrues mere op for komikken og ned for uhyggen. ”Uhyggen er helt klart til stede i forestillingen, for det hører til Dickens fortælling, men verden er urolig lige nu, og som jeg ser det, så har børn og voksne mere brug for latteren end for uhyggen, så det er for alvor her, vi laver et nyt greb på forestillingen”, siger Peter Darger. Derudover forkortes spilletiden til 45 minutter for at gøre det muligt at spille for skoler i hverdagene, og i forlængelse af forestillingen tilbyde et undervisningsforløb om julens historie. Den kombination af teater og undervisning har tidligere vist sig populær på Frilandsmuseet og er nu igen blevet vel modtaget, for skolebilletterne er blevet revet væk på under en uge. ”Det er sgu fantastisk!”, udbryder Peter Darger begejstret. Benjamin Boe Rasmussen. Foto: Jakob Boserup. Hvad der også ændrer sig fra år til år, er holdet på scenen. I år er det den morsomme Kristian Holm Joensen, som spiller Scrooge, og han flankeres af Benjamin Boe Rasmussen og Filippa Suenson, som bringer sprudlende liv til fortællingens andre karakterer. Anmelderne har de andre år beskrevet opsætningen som ”aldeles forrygende” og ”utrolig humoristisk fremført”, og Frilandsmuseet håber at kunne leve op til de ord, når dørene åbnes i det skønne Bernhard Olsen Teateret i Lyngby til (re)premieren den 15.11 2015.  

  • Et Juleeventyr kan ses på Bernhard Olsen Teateret, Højskolevej 17, 2800 Lyngby.
  • Der spilles for skoler/0.-4. klasse i hverdagene kl. 9.30 og 11.15, og for alle andre fra 6-106 år i weekenden kl. 13.00 og 15.00.
  • Klassikeren er bearbejdet og fordansket af Kåre Bluitgen og har sangtekster af Ursula Andkjær Olsen og musik af Nikolaj Hess – som spilles live af en musiker. For scenografien står Anette Hansen, Petter Madegård har lavet stykkets animationer, og Anna Lawaetz er dramaturg.
Det her har måske også din interesse