Det er bare mig ...

LørdagsKino på Nationalmuseet

LørdagsKino er Nationalmuseets nye, hyggelige eftermiddagstilbud. Én lørdag om måneden viser vi en historisk film eller en film om et historisk emne i Biografen på museet i samarbejde med CPH PIX . Filmene bliver præsenteret af en af vores museumsinspektører, og der er også mulighed for at købe lidt mad og drikke – måske endda afstemt lidt efter filmens tema. For eksempel kan du købe agurkesandwich, når LørdagsKino første gang inviterer filmglade til eftermiddagsbio lørdag den 24. oktober. Her viser vi nemlig Luchino Viscontis ”Leoparden”  fra 1963 med Hollywood-stjernen Burt Lancaster i hovedrollen.  Leoparden fra 1963 Filmen er en pragtfuld skildring af et smuldrende adelsdynasti i 1860’ernes Sicilien, som med sin næsten timelange balscene har fået sin plads blandt filmhistoriens absolutte mesterværker. ”Leoparden” bliver præsenteret af seniorforsker på Nationalmuseet Mikkel Venborg, som har filmen som en af sine absolutte yndlingsfilm. Vi kan allerede nu løfte sløret for novembers film, som er ”Guldkysten”  og bliver introduceret af museumsinspektør Jesper Kurt-Nielsen, der giver en rundvisning i Etnografisk Samling – men december byder på en helt særlig julesurprise , som først bliver afsløret, når biografmørket sænker sig … Glæd dig! Pris: 50 kr. Køb billet på billet.natmus.dk.

Det her har måske også din interesse