Det er bare mig ...

Peter Reichhardt ny teaterprogramchef i Tivoli

Tivoli har de seneste år arbejdet strategisk og målrettet på blive en helårsvirksomhed, hvor der spilles teater og musik i Glassalen og Tivolis Koncertsal året rundt . Ambitionen har været at være blandt Danmarks største aktører inden for skuespil, revy og musicals. Strategien har båret frugt, for alene i 2014 fik over en kvart mio.  publikummere sig en kulturel oplevelse i Glassalen og Tivolis Koncertsal til Tivolis egne produktioner.

Denne nyoprettede stilling kræver solid teaterfaglighed foruden en masse kunstnerisk viden og erfaring. Og så kræver den selvfølgelig, at man har stor forretningsforståelse. Jeg er ikke i tvivl om at Peter Reichhardt besidder alle disse egenskaber, og at han vil være med til at udvikle vores produktioner yderligere til stor glæde for de mange, der året rundt kommer i Tivoli for at se teater, musicals og andre typer forestillinger. – Nikolaj Koppel, underdirektør Kultur i Tivoli
Med ansættelse af den tidligere teaterchef og skuespiller Peter Reichhardt som ny programchef for teater og forestillinger i Tivoli sættes der yderligere fart på udviklingen af  teater, revy og musicals i Tivoli. Sammen med Tivoli Produktion og Tivolis underdirektør Nikolaj Koppel, skal Peter Reichhardt stå for videreudviklingen af Tivolis teaterprofil, der skal sikre endnu flere publikummer i Havens sale året rundt.

Erfaren kulturmand

Peter Reichhardt er uddannet fra Skuespillerskolen ved Århus Teater i 1994 og var fra 1997 til 2005 teaterchef for teateret Mungo Park i Allerød, hvor han stod bag en omfattende ombygning af teatret og fik skabt en anerkendt og populær kunstnerisk profil. Han er søn af den folkekære skuespiller Poul Reichhardt og har medvirket i en lang række film og tv-serier – heriblandt Zappa, Blinkende lygter og 2900 Happiness. Peter Reichardt er 48 år og er far til tvillingerne Roberta og Karl-Frederik.

Peter Reichhardt ser frem til de nye udfordringer og siger:

”Det er med maksimal begejstring og glæde, at jeg indtager stillingen som programchef for teater og forestillinger  i Tivoli. I Tivolis DNA ligger netop de værdier, der er så afgørende for store teateroplevelser; nemlig fejring af livet. Om det så er det musikdramatiske eller det komiske repertoire, vi præsenterer publikum for, så går det kommercielle projekt ud på at skabe fælles glæde og energi for alle og nå ud til et bredt og mangfoldigt publikum. Jeg glæder mig til fremover at skabe endnu flere gode teateroplevelser i Tivoli.”

Peter Reichhardt tiltræder stillingen den 1. september 2015.

Nikolaj Koppel og Peter Reichhardt. Foto: Simon-Verheij, Tivoli
Nikolaj Koppel og Peter Reichhardt. Foto: Simon-Verheij, Tivoli

Fakta om Tivolis teatervirksomhed Tivoli har de seneste år arbejdet strategisk og målrettet for at skabe liv i Glassalen og Koncertsalen året rundt og dermed også gøre sig til én af Danmarks største spillere inden for scenekunst, musicals, ballet, revy og musik. Strategien har båret frugt for i 2014 fik over 257.490 publikummer sig en kulturel oplevelse i en af Havens to sale. Med et salg i den størrelsesorden har Tivoli yderligere manifesteret sin position som en af Danmarks allerstørste kulturproducenter, og i år udbydes der intet mindre end 400.000 billetter.
Det her har måske også din interesse