Det er bare mig ...

Tivoli fyldes med blå toner …

Mens tusindvis af festivalgængere flytter ind på Dyrskuepladsen i Roskilde, fyldes Tivoli med blå toner. Haven får besøg af ingen ringere end de store amerikanske musik- og stilikonerne Tony Bennett & Lady Gaga, den charmerende britiske spilopmager Jamie Cullum og en række store danske navne. Mens Roskilde Festival brager derudaf, er lyden i Tivoli lidt en anden. Haven har nemlig stablet et jazzprogram på benene med solide internationale og danske navne. Fredag den 3. juli, kl. 22

Jamie Cullum: Britisk charmetrold og moderne crooner

Jamie CullumDen britiske crooner og pianist Jamie Cullum er ikke kun musiker, når han står på scenen – han er også entertainer. Den 35-årige sanger fortolker klassiske jazzstandarder og spiller derudover også sine egne velskrevne sange. Man ved aldrig, hvad der kan ske, når man slipper energibundtet Jamie Cullum løs på en scene – spilopmageren kan for eksempel finde på at springe op på sit flygel og hamre på strengene indeni. Sidst han gæstede Tivoli, gav han med kun én dags varsel intimkoncert på Harmonipavillonen. Denne sommer spiller han til Fredagsrock på Plænen med Tivolis Big Band. Koncerten koster kun entreen til Tivoli. Onsdag den 8. juli, kl. 22

Tony Bennett & Lady Gaga: Amerikanske ikoner

Aldersmæssigt er der godt 60 år mellem Tony Bennett og Lady Gaga, to musik- og stilikoner fra hver deres tid. Sammen fortolker det umage makkerpar sange fra The Great American Song Book, som mange jazzelskere kan nynne med på. De to stjerner overraskede stort, da de i september sidste år sammen udgav albummet Cheek to Cheek for at introducere en ny generation for jazzstandarderne. Tony Bennett og Lady Gaga spiller på Plænen, og hvis man ønsker plads i det aflukkede område foran scenen skal man købe særskilt billet. Ellers kan koncerten også nydes på afstand fra resten af Haven.

Mads Mathias, Michael Carøe & Søren Sko: Danske darlings med Tivoli-musikere

Den unge jazzsanger og -musiker Mads Mathias slog sit navn fast, da han i 2012 vandt prisen som Årets Nye Danske Jazznavn. Lørdag den 4. juli kl. 22 står han på Plænen i selskab med Tivolis Late Night Orchestra. Sammen byder de på jazzede udgaver af nogle af de største dansehits fra 60’erne og 70’erne. Det bliver også muligt at opleve Danmarks svar på Frank Sinatra, crooneren og entertaineren Michael Carøe. Han står på Plænen med sangeren Søren Sko og Tivolis Big Band lørdag den 11. juli kl. 22. Under koncerten bliver publikum budt på en perlerække af dansevenlige og velkendte jazzhits. Lørdagskoncerterne sluttes af med et spektakulært fyrværkerishow fra Koncertsalens tag.

Det her har måske også din interesse