Det er bare mig ...

Pentax K-3 II

Den nye K-3 II er forbedret på en række punkter og har også en del interessante nyheder, som fx indbygget GPS, forbedret billedstabilisering og en ny billedforbedringsteknik ”Pixel Shift Resolution System”.

Høj opløsning

Pentax K-3 II har en 24,35 megapixel CMOS-sensor og Pentax’s unikke anti-moaré-funktion i stedet for anti-aliasing-filter. Dette i kombination med PRIME III billedprocessoren (samme som i 645z) sikrer, at man får maksimal billedydeevne ud af sensoren.

Pixel Shift Resolution System

Pentax K-3 ll 16-85mmEn ny unik teknik bringer billedresultatet til nye niveauer. Med denne funktion tager kameraet fire billeder i hurtig rækkefølge, hvor sensoren flyttes en pixel per billede. Billederne lægges derefter sammen og forskellen bliver, at hver pixel har fuld farveinformation i stedet for bare en farve som med konventionel teknik. Resultatet er mere farvekorrekte billeder, og dermed højere billedkvalitet. Teknikken er mulig, da Pentax har indbygget billedstabilisering i kamerahuset til forskel fra mange andre producenter. Man udnytter helt enkelt sensorens bevægelighed til flere funktioner end billedstabilisering.

Indbygget GPS som giver mere end stedsinformation

En anden funktion, der benytter Pixel Shift Resolution Systemet, er ”Astro Tracer-funktionen”.

Tidligere Pentax-modeller har været længe været verdensmestre i at fotografere nattehimlen takket være sin ”Astro Tracer-funktion” men dette har krævet et løst GPS-modul. Nu er funktionen for første gang indbygget i kameraet, hvilket gør det lettere for dem, som ønsker at fotografere stjerner, planeter og andre himmellegemer, som bevæger sig i forhold til jorden, med lang eksponeringstid. Kameraet udregner, hvilken bevægelse der kræves, og sensoren justeres automatisk derefter. På denne måde opnår man skarpe billeder uden stribeeffekter på fx månen, planeter eller stjerner, som har bevæget sig under eksponeringstiden.

Alt det gode findes stadigvæk

Alle de populære funktioner som gjorde K-3 populær, og som har gjort, at kameraet har vundet mange tests, fx vejrbeskyttelse, hurtig serieoptagelse, ISO op til 51200, LCD med hele 1.037.000 billedpunkter, samt dobbelte kortindgange, findes stadigvæk.

Pris og levering

Kameraet er til levering ultimo maj til følgende vejledende udsalgspriser:

Pentax K-3 II kamerahus, DKK 7.999,-

Pentax K-3 II med 18-55mm WR, DKK 8.999,-

Pentax K-3 II med 18-135mm WR, DKK 10.399,-

Pentax K-3 II med 16-85mm WR, DKK 11.999,-

Den nuværende K-3 model kører videre, da den sælges i et andet prissegment.

Pentax K-3 II, specifikationer:  icon-file K3II_specsheet

 

Det her har måske også din interesse