Det er bare mig ...

Bedre mobildækning …

Med en landsdækkende opgradering af mobilnettet har TDC, sat Europa-rekord i netværks-udbygning. Dermed er TDC klar til at tilbyde alle danskere en markant bedre mobildækning.

Opgraderingen er så massiv, at den kan aflæses på datatrafikken i vores mobilnet. På landsplan er datatrafikken mere end fordoblet efter opgraderingen.
– Peter Schleidt, TDC
Over de seneste 14 måneder har TDC opgraderet samtlige af selskabets over 3.400 mobilmaster. Nye teknologier og længere rækkevidde betyder et kvalitetsløft til alle mobilbrugere på TDC’s net. Efter planen skulle mobilnettet først være klar i december 2015, men er nu færdigt ni måneder før tid. Det gør det til den både hurtigste og mest omfattende mobilopgradering i Europa til dato.

Fortsætter udbygning – 100 nye master

Bag opgraderingen ligger en investering på i alt 4 mia. kroner. For den pris dækker TDC nu – afhængig af hvilken type mobiltelefon kunden står med i hånden – ca. 99,5 pct. af hele landet med både tale og højhastighedsinternet.

”Uanset hvor mange master vi sætter op, vil der altid være områder, der er udfordret på dækning. Derfor fortsætter vi med at udvide netværket. I løbet af 2015 sættes yderligere over 100 nye master i drift,” fortæller Peter Schleidt.

Teknologisk Institut tester danske netværk

Den historisk omfattende opgradering er en del af TDC’s ambition om altid at have Danmarks bedste netværk. Men det er ikke nok kun at sige, man har Danmarks bedste netværk.

”Enhver kan påstå at have det bedste netværk. Men kunderne skal kunne mærke det, og vi skal kunne bevise det. Derfor har vi bestilt en uvildig undersøgelse hos Teknologisk Institut, som vi har bedt sammenligne alle mobilnet herhjemme. De foreløbige resultater ser meget lovende ud, men vi tør ikke konkludere noget, før vi har det endelige resultat.”

mobildækning

Bedre dækning i yderområder

Som en del af opgraderingen har TDC også forbedret dækningen ekstraordinært i 207 af Danmarks tyndest befolkede postnumre. Det hænger sammen med, at TDC som det eneste mobilselskab har påtaget sig en særlig forpligtelse til også at sikre bedre dækning i Danmarks yderområder. En opgave som samtlige konkurrenter aktivt har fravalgt at påtage sig.

”Det er naturligt for TDC som Danmarks førende teleselskab, at vi tager ansvar for også at sikre bedre dækning i yderområder, selvom vi godt ved, at der altid vil være områder med svingende dækning. Det er et vilkår, når man arbejder med mobilteknologi. Derfor fortsætter vi også med at opgradere og udbygge netværket. Det er et arbejde, der aldrig slutter,” fastslår Peter Schleidt.

 

Samfundsansvar
Erhvervsstyrelsen har udpeget 207 postnumre med særligt udfordret dækning TDC som de eneste forpligtet sig til at dække 99,7 % af disse 207 postnumre. Erhvervsstyrelsens liste over de 207 tyndtbefolkede postnumre icon-external-link 
Det her har måske også din interesse