Det er bare mig ...

Spøgelsesjagt på Nationalmuseet efter lukketid

”Åndernes NatNight” fredag den 9. januar kl. 16.00-22.00 byder på miniforedrag om ånder, sjæle og genfærd fra hele verden, den japanske gyserklassiker ”Dark Water”, drinks og DJ. Og så kan du komme på spøgelsestur på museet sammen med to clairvoyante og se, om der er noget om nattevagternes mystiske fortællinger…

Foto: Bogdan SzymczykSpøger det på Nationalmuseet? Det kan du finde ud af fredag den 9. januar. Her slår Nationalmuseet dørene op for årets første fredag med aftenåbent, musik og fyraftensstemning – NatNight. Denne gang under overskriften ”Åndernes NatNight”, så når mørket falder på, kommer museet til at myldre med spøgelser, ånder og genfærd fra kl. 16.00-22.00.

Ved hovedindgangen til museet flakker lyset fra bålene på forpladsen, for ildstedet er nemlig indgangen til åndernes rige. Dét kan du høre mere om, hvis du tør træde ind i teltet, hvor seniorforsker Ulla Odgaard fortæller. Vel indenfor på museet kan du gå i baren i forhallen og drikke dig mod til aftenens overnaturlige oplevelser og få nyttige tips til at håndtering af genfærd og gode råd om hovedløse og andre mystiske væsener af Charlotte S.H. Jensen, som er ekspert i dansk folketro.

Du kan opleve ånder fra hele verden på en af aftenens forskellige minirundvisninger, hvor Nationalmuseets eksperter tager dig med på rejse ind i menneskets evige fascination af det overnaturlige. Flemming Kaul fortæller om sjælerejser i bronzealderen, mens Peter Andreas Toft tager dig på sporet af jægerstenalderens ånder. Laura Berivan Nilsson giver dig et indblik i colombianske storbyshamaner i lyd og billeder, og Martin Appelt fortæller om arktiske væsener i en mørklagt Etnografisk Samling, hvor lommelygten er jeres eneste lys. Rundvisningerne varer cirka 20 minutter, så du har god tid til at nå dem alle sammen.

Bagefter er du rustet til at gå på spøgelsesjagt på museet sammen med en af museets tidligere nattevagter og to clairvoyante. For er der mon noget om nattevagternes mærkelige oplevelser? Er det Egtvedpigen, der går igen? Eller er der mørkere kræfter på spil?

Daek WaterHvis du har nerver at stål og mod på mere uhygge, viser museets biograf kl. 19.00 den japanske gyserfilm ”Dark Water”, som er instrueret af Hideo Nakata, der også stod bag ”The Ring” og ”The Ring 2”. Filmen var med til at sætte den japanske spøgelsestradition på verdenskortet og bliver introduceret af Lars-Martin Sørensen, som er en af landets førende eksperter inden for japansk film.

Til sidst kan du køle af med en drink og musik i forhallen, indtil NatNight siger farvel for denne gang og lukker dig ud i januarmørket igen…

Det her har måske også din interesse