Det er bare mig ...

Karkluden sladre når den er for klam

Teknologisk Institut og tekstilvirksomheden ASLI A/S er gået i samarbejde om at udvikle en ny type karklude med en sensor, som selv fortæller, når det er på tide at få kluden udskiftet. Karkluden, som selv fortæller, når den er for klam, vil kunne reducere bakteriemængden i køkkener markant.

En af de store samlinger af bakterier i køkkener, brugte karklude, kommer ikke til at leve i ubemærkethed i fremtiden. Teknologisk Institut og tekstilvirksomheden ASLI A/S arbejder på at udvikle en karklud, som via en simpel sensor, kan fortælle forbrugeren, at det nu er på tide, at den skal udskiftes.

 I snit bliver en typisk karklud udskiftet ca. hvert fjerde døgn. Men det betyder, at den bliver særdeles uhygiejnisk, og den vil sprede bakterier i stedet for at fjerne dem. Med den type sensor, vi er ved at udvikle, vil forbrugeren blive mindet om, at karkluden skal skiftes oftere. Peter Lüttge Jensen, konsulent i medicinsk bioteknologi, Teknologisk Institut.

På instituttet arbejder man i øjeblikket med at udvikle en sensor, der som en sladrehank, skifter farve når den har været i kontakt med vand, sæbe og mikroorganismer i en til to dage. På den måde vil forbrugeren blive mindet om, at karkluden skal skiftes.

Det her har måske også din interesse