Det er bare mig ...

Hiv-loven sat i bero

Den såkaldte hiv-lov, der kan give hiv-smittede op til otte år i fængsel for at dyrke usikker sex, er måske under afvikling. I et svar til AIDS-Fondet skriver justitsministeren, at alle sager omfattet af straffelovens §252 om hiv-smitte er sat i bero, mens den nuværende lovgivning tages op til revision af en arbejdsgruppe nedsat af justitsministeren.

Baggrunden er, at straffebestemmelsen er forældet, fordi hiv efter indførelsen af den medicinske behandling ikke længere er en livstruende sygdom, sådan som det lyder i forarbejdet til loven. Forbedringer i behandlingen har samtidigt betydet, at langt de fleste danske hiv-smittede er så velbehandlede, at deres smitsomhed er mindre, end hvis de brugte kondom.

Læs mere her »

Det her har måske også din interesse